Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

BDU-nun iki tələbəsi Koreyada təcrübə keçəcək

25/12/2018

Bakı Dövlət Universitetinin Uzaq Şərq dilləri və ədəbiyyatı kafedrasında qrant müsabiqəsi ilə bağlı iclas keçirilib. İclasda BDU rektorunun Beynəlxalq əlaqələr üzrə müşaviri, professor Çingiz İsmayılov, Uzaq Şərq dilləri və ədəbiyyatı kafedrasının müdiri, professor Oqtay Cəlilbəyli, həmin kafedranın koreya dili müəllimi, Koreya Fondunun Koreya dili mütəxəssisi Yang Jeongmin və Şərqşünaslıq fakültəsinin Koreyaşünaslıq ixtisasının tələbələri iştirak ediblər.

İclasda Koreya Respublikasının SKK Universitetinin Koreya Araşdırmaları Laboratoriyası Mübadilə Proqramının (KSLEP) İcraiyyə Komitəsindən daxil olan qrant məktubu müzakirə edilib. Həmin məktuba əsasən, Koreya Respublikasının SKK Universitetində iki tələbənin iki həftəlik təcrübə keçməsi ilə bağlı namizədliyi məsələsi müzakirə edilib. Şərtlərdə namizədin TOPİC üzrə 3-cü səviyyəsi, Koreya dili üzrə müsabiqələrdə müvəffəq nəticə və dərs deyən müəllimin vəsatəti tələb olunub. Müzakirə nəticəsində Şərqşünaslıq fakültəsinin Koreyaşünaslıq ixtisasının IV kurs tələbəsi Aynurə Allahyarova və III kurs tələbəsi Ayişən Məcidlinin layihədə iştirakı barədə qərar qəbul olunub.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 25 dekabr 2018-ci il.

Çexiyanın Karlova Universitetinin əməkdaşları BDU-da tədqiqat aparırlar

Bakı Dövlət Universiteti ilə Çexiyanın Karlova Universiteti arasında səmərəli əməkdaşlıq əlaqələri davam edir
21/03/2019

Azərbaycan Respublikası prezidenti İlham Əliyevin Novruz bayramı münasibətilə Azərbaycan xalqına təbriki