BDU-nun əməkdaşı İtaliya hökumətinin elan etdiyi qrant müsabiqəsinin qalibi olub

07/10/2022

İtaliya hökuməti tərəfindən xaricdə yaşayan İtaliya vətəndaşları və xarici vətəndaşlar üçün elan edilmiş 2022-2023-cü illər üçün keçirilən qrant müsabiqəsində Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) Tədqiqat, İnkişaf və İnnovasiyalar üzrə Mükəmməllik Mərkəzinin Nanoaraşdırmalar elmi-tədqiqat laboratoriyasının elmi işçisi Lalə Qəhrəmanlı qalib olub.
Qrant müsabiqəsinin qazanılması haqqında sənədin təqdim edilməsi münasibətilə İtaliyanın Azərbaycandakı səfirliyində səfir Claudio Taffurinin iştirakı ilə görüş keçirilib.
Qrant müsabiqəsinin qalibi olan layihədə nəzərdə tutulan araşdırmaların İtaliyanın Milli Nüvə Fizikası İnstitutunun Frascati laboratoriyasında professor Stefano Belluccinin rəhbərliyi altında həyata keçirilməsi nəzərdə tutulur.
Birölçülü nanonaqillərin və hibrid sistemlərin fotokataliz prosesində istifadəsinin effektivliyinin öyrənilməsi qazanılan qrant layihəsinin əsas məqsədidir. Bu proqram BDU ilə İtaliyanın Milli Nüvə Fizikası İnstitutu arasında əlaqələrin genişləndirilməsinə və yeni birgə tədqiqat proqramlarının inkişafına zəmin yaradacaq.

BDU-nun müəllimi Rumıniyanın Alexandru İoan Cuza İasi Universitetində mühazirə deyib

29/03/2024

BDU-da görkəmli türkoloq Ramiz Əskərin 70 illik yubileyi qeyd olunub

29/03/2024

BDU-nun akademik və inzibati heyətinin nəzərinə!

28/03/2024