BDU-nun nəzdində Fizika Problemləri ETİ-də elmi seminar keçirilib

15/10/2021

Bakı Dövlət Universitetinin nəzdində Fizika Problemləri Elmi-Tədqiqat İnstitutunda növbəti onlayn elmi seminar keçirilib. Seminarda Nəzəri fizika şöbəsinin aparıcı elmi işçisi Yusif Qasımov “Oblasta nəzərən bir tərs məsələ haqqında” mövzusunda məruzə ilə çıxış edib.

Məruzədə Şredinger operatoru üçün ənənəvi olmayan bir tərs məsələyə baxılıb, tərs məsələlərin xüsusiyyətləri izah edilib. Daha sonra s-funksiyalar anlayışı daxil edilməsindən və onların verilmiş çoxluğuna nəzərən məsələnin verilmə oblastını təyin etmək üçün təklif olunan sxemdən bəhs olunub.

Sonra Yusif Qasımov mövzu ətrafında sualları cavablandırıb, aparılan təcrübələrin xüsusiyyətlərini izah edib.

BDU-da magistratura üzrə iki yeni ixtisaslaşma açılacaq

31/01/2023

BDU-da akademik Həsən Əliyevin 115 illiyinə həsr olunmuş müsabiqənin nəticələri açıqlanıb

30/01/2023