BDU-nun professoru Nisbət Mehdiyeva Beynəlxalq konfranslarda iştirak edib

08/12/2021

Bakı Dövlət Universitetinin Tarix fakültəsinin Türk xalqlarının tarixi kafedrasının professoru Nisbət Mehdiyeva 5-6 fevral 2021-ci il tarixində Özbəkistan Dövlət Şərqşünaslıq Universitetində Əlişir Nəvainin anadan olmasının 580 illiyinə həsr olunmuş konfransında iştirak edib. Konfransda “Əlişir Nəvai özbək-Azərbaycan ədəbiyyatının qarşılıqlı təsir kontekstində” adlı məruzə ilə çıxış edən N.Mehdiyeva Özbək ədəbiyyatının böyük siması, söz mülkünün sultanı, dövlət xadimi dahi Nəvainin xidmətlərindən danışaraq, onun yaşadığı Herat şəhərini dövrün ən böyük mədəniyyət mərkəzinə çevirdiyini qeyd edib. Vurğulayıb ki, Nəvai yalnız elm və sənət ardınca deyil, ölkənin mədəni hala gəlməsində, sənətkarlığın və iqtisadiyyatının inkişafında böyük xidmətləri olub.

Professor Nisbət Mehdiyeva həmçinin 29 oktyabr 2021-ci il tarixində keçirilmiş Qazaxıstanın müstəqilliyinin 30 illiyinə həsr olunmuş L.N.Qumilyov adına Avrasiya Milli Universitetində keçirilən XVIII Beynəlxalq Avrasiya elmi konfransında iştirak edib. Həmin konfransda N. Mehdiyeva “Müstəqilliyə gedən yol: Alma-Ata hadisələri” mövzusunda məruzə ilə çıxış edib.

N.Mehdiyeva konfransın Təşkilat Komitəsi tərəfindən sertifikata layiq görülüb.

Görkəmli alim, yazıçı və pedaqoq Mir Cəlal Paşayevin anadan olmasından 116 il ötür

26/04/2024

BDU-da “Ulu Öndər Heydər Əliyev Azərbaycanın ekoloji siyasətinin banisidir” adlı tədbir keçirilib

25/04/2024