Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

BDU-nun prorektoru Xəzəryanı Ölkələrin Dövlət Universitetləri Assosiasiyasının iclasına qatılıb

19/10/2017

Qazaxıstanın X.Dosmuxamedov adına Atırau Dövlət Universitetində Xəzəryanı Ölkələrin Dövlət Universitetləri Assosiasiyası Baş  Assambleyasının XX yubiley tədbiri keçirilib. Yubiley tədbirində iştirak edən Bakı Dövlət Universitetinin Sosial məsələlər, tələbələrlə iş və ictimaiyyətlə əlaqələr üzrə prorektoru, professor Sani Hacıyev məruzə ilə çıxış edib. 20 il ərzində  Xəzəryanı ölkələrin Dövlət Universitetləri Assosiasiyasının Xəzər regionunda elm və təhsil sahəsində əməkdaşlıq məsələlərini müzakirə edən interaktiv bir platformaya çevrildiyini deyən professor Sani Hacıyev bu illər ərzində qurumun ali məktəblərin akademik və elmi cəhətdən  qarşılıqlı əlaqələri sahəsində yüksək nəticələr əldə etdiyini və regionun aparıcı universitetlərini birləşdirdiyini bildirib. Bakı Dövlət Universiteti, onun beynəlxalq əlaqələri haqqında məlumat verən prorektor çıxışının sonunda Xəzəryanı Ölkələrin Dövlət Universitetləri Assosiasiyasının əsas məqsədinin qlobal təhsil sahəsinə inteqrasiya etmək, tədqiqatları təkmilləşdirmək, elm və təhsilin müxtəlif sahələrində yeni nailiyyətlərlə tanış olmaq, fikir mübadiləsi və qiymətli təcrübə mübadiləsi aparmaq olduğunu diqqətə çatdırib və təşkilatın fəaliyyətini yüksək qiymətləndirib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 19 oktyabr 2017-ci il.

Bakı Dövlət Universitetinə qəbul olunmuş abituriyentlərin nəzərinə

BAKI  DÖVLƏT  UNİVERSİTETİNƏ 2018/2019-cu TƏDRİS İLİNDƏ QƏBUL OLUNMUŞ ABİTURİYENTLƏR QEYDİYYATDAN KEÇMƏK ÜÇÜN AŞAĞIDAKI  SƏNƏDLƏRİ  TƏQDİM ETMƏLİDİRLƏR:
15/08/2018

BDU alimlərindən “Web of Science”-də 6 aya 132 məqalə

2018-ci ilin ilk 6 ayı ərzində Bakı Dövlət Universitetinin alimləri tərəfindən Clarivate Analytics (əvvəlki Tomson Reuters) informasiya agentliyinin bazasına daxil olan jurnallarda 132 məqalə çap edilib.
06/08/2018

Elan

Cari ilin 09 – 30 oktyabr tarixlərində Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının təşkilatçılığı ilə III Azərbaycan Elm Festivalı keçiriləcək.
02/08/2018