BDU-nun Psixoloji yardım sektoru “Bullinq” mövzusunda təlim keçirib

06/03/2024

Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) Psixoloji yardım sektoru “Bullinq” mövzusunda təlim keçirib.

Təlimin keçirilməsində məqsəd təhsil müəssisələrində sağlam mənəvi-psixoloji mühitin təmin edilməsi yollarına dair müzakirələr aparmaq, təhsilalanları hər hansı zorakılıq formasına qarşı müdafiə funksiyaları haqqında məlumatlandırmaqdır.

Qeyd olunub ki, cəmiyyətdə tez-tez rast gəlinən psixoloji problemlərdən biri də bullinqdir. Bullinq uşaqların, yeniyetmələrin incidilməsinə səbəb olan ixtiyari və təkrar olaraq törədilmiş aqressiv davranışdır. Təlimdə bullinqin dörd istiqaməti - kiber, fiziki, cinsi və sosial bullinq barədə məlumat verilib, buna səbəb olan psixoloji və sosioloji aspektlər təhlil edilib. Qeyd olunub ki, ailə və təhsil müəssisəsi arasındakı iş birliyi və koordinasiyasının olması bu kimi problemlərin həllində vacibdir.

Daha sonra bullinqdən qorunmaq haqqında maarifləndirici videoçarx nümayiş olunub.

Sonda iştirakçılar mövzu ilə bağlı mükazirələr aparıb.

BDU mədəniyyət hüququ üzrə kadr hazırlığına başlayacaq

BDU və Türkiyənin Bayburt Universiteti arasında anlaşma memorandumu imzalanıb

BDU-nun 4 məzunu dördüncü “Yüksəliş” müsabiqəsinin qalibi olub