BDU-nun Psixoloji yardım sektoru yuxunun insan həyatında roluna dair təlim keçirib

12/04/2023

Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) Psixoloji yardım sektoru “Yuxunun insan həyatındakı rolu” adlı təlim keçirib.

Təlim iştirakçılarına yuxularla bağlı elmi yanaşmalar, yuxu rejiminin pozulmasının insan psixologiyasına təsiri, yaratdığı fəsadlar barədə məlumat verilib. Yuxularla bağlı tarix boyu söylənmiş fikirlər, yuxu simvolları haqqında məlumatlar təhlil və müzakirə edilib. İştirakçılara bəzi universal simvolların mənaları izah olunub.

Z. Freyd, K. Q. Yung və E. Fromm kimi alimlərin yuxularla bağlı fikirləri diqqətə çatdırılıb.

Təlimin sonunda həm yuxu, həm də nağıllardakı simvoların izahi ilə bağlı əvvəlcədən iştirakçılara göndərilmiş materiallar təhlil edilib.

BDU-da “Ulu Öndər Heydər Əliyev Azərbaycanın ekoloji siyasətinin banisidir” adlı tədbir keçirilib

25/04/2024

BDU-nun Filologiya fakültəsində tanınmış yazıçı-jurnalist Varis Yolçuyevlə görüş

25/04/2024