Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

BDU-nun Qazax filialında ulu öndər Heydər Əliyevə həsr olunmuş elmi-praktik konfrans keçirilib

11/05/2018

Bakı Dövlət Universitetinin Qazax filialında ümummilli lider Heydər Əliyevin anadan olmasının 95-ci ildönümünə həsr olunmuş “Heydər Əliyev Azərbaycan xalqının xilaskarı, müasir Azərbaycanın qurucusudur” mövzusunda elmi-praktik konfrans keçirilib. Konfransda filialın müəllim və tələbələri, KİV nümayəndələri iştirak edib.

Tədbir iştirakçıları əvvəlcə filialın foyesində ulu öndərin büstü önünə gül dəstələri qoyublar. Sonra konfrans Heydər Əliyev auditoriyasında öz işinə başlayıb.

Filialın tədris və elmi işlər üzrə direktor müavini, dosent Məmməd Yusifov konfransı giriş sözü ilə açaraq bildirib ki, müstəqil Azərbaycan dövlətinin qurucusu və memarı olan ulu öndər Heydər Əliyev bütün varlığı ilə öz xalqına, elinə-obasına bağlı olmuşdur. Qeyd edib ki, “Azərbaycanın dövlət müstəqilliyi sarsılmaz və dönməz olacaqdır” deyən ulu öndər Heydər Əliyev ideyalarının bu gün Respublika Prezidenti İlham Əliyev tərəfindən uğurla gerçəkləşdirilməsi bunu bir daha sübut edir.

Konfransda ulu öndərin həyat və fəaliyyətindən bəhs videoçarx nümayiş olunub.

Sonra filialın ictimai və təbiət fənləri kafedrasının müəllimlərindən Yasin Əliyev “Ümummilli lider Heydər Əliyevin həyat və fəaliyyəti haqqında”, Mübariz Süleymanov “Ümummilli lider Heydər Əliyevin respublikaya ilk rəhbərlik etdiyi dövrü – Azərbaycanın sıçrayış dövrü kimi”, Ülviyyə Bayramova “Ümummilli lider Heydər Əliyev ideyaları və müasir Azərbaycan”, dillər, ədəbiyyat və onların tədrisi metodikası kafedrasının müəllimi Balabəyim Qədimova “Ümummilli lider Heydər Əliyev müstəqil Azərbaycanın banisidir”, tarix və coğrafiya müəllimliyi ixtisasının IV kurs tələbəsi Güllü Qocayeva “Əsrin kontraktı müasir Azərbaycanın bünövrəsidir” başlıqlı mövzularla çıxış ediblər. Çıxışlarda qeyd olunub ki, bu gün demokratik, hüquqi, dünyəvi dövlət quruculuğu və müasir Azərbaycan deyəndə ulu öndər Heydər Əliyev yada düşür. Azərbaycan xalqı bütün həyatını ölkəmizin müstəqilliyinə və  gözəl rifahına həsr etmiş ulu öndər Heydər Əliyevə həmişə minnətdar olmalıdır.

Bundan başqa, universitetdə ümummilli lider Heydər Əliyevin anadan olmasının 95-ci ildönümünə həsr olunmuş idmanın sərbəst güləş növü üzrə yarış və mini futbol üzrə turnir keçirilib. Yarışda müxtəlif ixtisaslar üzrə təhsil alan tələbələr iştirak edib. Qaliblərə filialın Diplomları təqdim olunub.

Elçin İSMAYIL,
BDU-nun Qazax filialında Mətbuat Xidmətinin rəhbəri

Bakı Dövlət Universitetinə qəbul olunmuş abituriyentlərin nəzərinə

BAKI  DÖVLƏT  UNİVERSİTETİNƏ 2018/2019-cu TƏDRİS İLİNDƏ QƏBUL OLUNMUŞ ABİTURİYENTLƏR QEYDİYYATDAN KEÇMƏK ÜÇÜN AŞAĞIDAKI  SƏNƏDLƏRİ  TƏQDİM ETMƏLİDİRLƏR:
15/08/2018

BDU alimlərindən “Web of Science”-də 6 aya 132 məqalə

2018-ci ilin ilk 6 ayı ərzində Bakı Dövlət Universitetinin alimləri tərəfindən Clarivate Analytics (əvvəlki Tomson Reuters) informasiya agentliyinin bazasına daxil olan jurnallarda 132 məqalə çap edilib.
06/08/2018

Elan

Cari ilin 09 – 30 oktyabr tarixlərində Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının təşkilatçılığı ilə III Azərbaycan Elm Festivalı keçiriləcək.
02/08/2018