BDU-nun Şərqşünaslıq fakültəsində İraq-Azərbaycan Dostluq Cəmiyyətinin sədri ilə görüş

30/09/2022

Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) Şərqşünaslıq fakültəsində İraq-Azərbaycan Dostluq Cəmiyyətinin sədri, İraq Respublikası Strateji Araşdırmalar Mərkəzinin direktoru, Bağdad Universitetinin təhlükəsizlik və informasiya elmləri üzrə doktoru Mutəzz Muhy Əbdülhəmid ilə görüş keçirilib. Görüşdə Şərqşünaslıq fakültəsinin dekanı Aydan Xəndan, dekan müavini Tərlan Məlikov, Ərəb filologiyası kafedrasının müdiri Vüqar Qaradağlı və kafedranın əməkdaşları iştirak edib.

Dekan Aydan Xəndan qonağa Şərqşünaslıq fakültəsinin tarixi və fəaliyyəti ilə bağlı məlumat verib, Azərbaycan-İraq əlaqələrinin inkişafında göstərdiyi fəaliyyətə görə Mutazz Muhy Əbdülhəmidə öz təşəkkürünü bildirib.

Mutazz Muhy Əbdülhəmid İraq-Azərbaycan Dostluq Cəmiyyətinin fəaliyyətindən, baş redaktoru olduğu “Sadaka” qəzetinin Azərbaycana həsr olunmuş məqalələrindən bəhs edib. Azərbaycanla bağlı yazdığı “Qarabağ münaqişəsinin tarixi” kitabını fakültəyə təqdim edən qonaq “Azərbaycan Vətən müharibəsində” və “Şuşa Azərbaycanın mirvarisidir” adlı kitablarının da nəşr ərəfəsində olduğunu bildirib.

Daha sonra Mutazz Muhy Əbdülhəmid fakültə əməkdaşlarının suallarını cavablandırıb.

18 Oktyabr – Müstəqilliyin Bərpası Günüdür

18/10/2024

BDU ilə Pakistanın Superior Universiteti arasında anlaşma memorandumu imzalanıb

17/10/2024