BDU-nun SABAH qrup tələbələri elmi seminar keçiriblər

21/11/2016

BDU-nun Geologiya ixtisasının SABAH qruplarında  təhsil alan  IV kurs  tələbələri Azərbaycan Beynəlxalq Mədən Əməliyyat Şirkətinin işçilərinin iştirakı ilə seminar keçiriblər. Seminarın ilk günündə şirkətin geoloji kəşfiyyat işləri üzrə meneceri Anar Vəliyev “Tetis filiz qurşağında yerləşən filiz yataqlarının timsalında Gədəbəy yüksək sulfidli epidermal qızıllı mis yatağının genetik modeli və proqnoz meyarlarının işlənilməsi” mövzusunda, ikinci və üçüncü günlərində isə şirkətin mühəndis geoloqu Rəşad Əliyev “Geoloji xəritələrin rəqəmsallaşdırılması, rəqəmsal 3D və həqiqi modelin hazırlanması” mövzusunda çıxış ediblər. Həmçinin gələcəkdə keçirilməsi nəzərdə tutulan "Rəqəmsal texnologiya ilə ehtiyatların hesablanması" mövzusunda seminara hazırlıq üçün tələbələrin iştirakı ilə həqiqətdə mövcud olmayan, lakin geoloji prinsiplərə və filizəmələgəlmə proseslərinə uyğun olan, mövhum geoloji xəritə hazırlanıb. Hazırlanmış xəritə əsasında üç müxtəlif səviyyə üzrə horizontal geoloji kəsilişlər tərtib edilib. Mütəxəssislər tərəfindən  tələbələrin çoxsaylı sualları  cavablandırılıb və görülən işlərin aktuallığı haqqında məlumat verilib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 21 noyabr 2016-cı il.

BDU-nun 100 illiyi münasibətilə “Riyaziyyat və onun tətbiqləri” 8-ci Beynəlxalq Avrasiya Konfransı keçiriləcək

21/08/2019

Bakı Dövlət Universitetinin nümayəndə heyəti İsrailin Holon Texnologiya İnstitutunda olub

20/08/2019