Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

BDU-nun Sosial elmlər və psixologiya fakültəsinin 25 illiyi qeyd edilib

19/12/2016

Bu gün Bakı Dövlət Universitetində Sosial elmlər və psixologiya fakültəsinin (SEP) yaranmasının 25 illiyi münasibətilə tədbir keçirilib. Tədbiri açan rektor, akademik Abel Məhərrəmov yubileyə toplaşan professor-müəllim heyətini, qonaqları salamlayıb, fakültə heyətini əlamətdar gün münasibətilə təbrik edərək SEP-in universitet həyatındakı rolundan bəhs edib. Bildirib ki, ötən 25 ildə fakültənin fəaliyyətinin daha da təkmilləşdirilməsi istiqamətində mühüm işlər həyata keçirilib, yeni kafedralar yaradılıb, mövcud kafedralarda struktur dəyişiklikləri aparılıb. Fakültə kafedraları müvafiq ixtisaslar üzrə aparıcı kafedralar olduğundan digər ali məktəblər və kolleclər, habelə bir sıra digər müəssisələr üçün yüksək ixtisaslı kadrlar hazırlanmasında fəal iştirak edirlər.

Daha sonra  dekan, professor Hikmət Əlizadə fakültənin  tarixi və bu günü barədə məlumat verib. Məlum olub ki, hazırda  fakültənin nəzdində səkkiz kafedra, elmi tədqiqat laboratoriyaları və mərkəzlər fəaliyyət göstərir.  Fakültənin professor-müəllim heyəti 106 nəfərdən ibarətdir - 1 nəfər AMEA-nın müxbir üzvü, 20 nəfər elmlər doktoru, professor, 56 nəfər elmlər namizədi, dosent, 12 nəfər baş müəllim, 17 nəfər müəllimdir. Tələbə kontingenti barədə məlumat verən dekan hazırda fakültədə 1400-ə yaxın tələbə,  magistrantən təhsil aldığını qeyd edib, tədrisin təşkili və yüksək ixtisaslı kadr hazırlığı barədə görülən işlər barədə danışıb.

Millət vəkilləri Hadı Rəcəbli, Səməd Seyidov və professor Əjdər Ağayevin təbrik nitqlərindən sonra bir qrup fakültə əməkdaşı  Fəxri fərman, təşəkkür və pul mükafatına layiq görülüb.

Tədbir işini bədii hissə ilə yekunlaşdırıb.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 19 dekabr 2016-cı il.

BDU-da akademik Rəfiqə Əliyevanın 85 illik yubileyinə həsr olunmuş tədbir keçirilib

20/09/2017

BDU-da müasir texniki avadanlıqlarla təmin edilmiş auditoriyaların açılışı olub

BDU-da müasir texniki avadanlıqlarla təmin edilmiş auditoriyaların  açılışı olub