BDU-nun tələbələri Vaşinqtonda beynəlxalq müsabiqədə iştirak ediblər

10/04/2019

Hər il Amerika Birləşmiş Ştatlarının Vaşinqton şəhərində“Philip C. Jessup” beynəlxalq məhkəmə” müsabiqəsi keçirilir. Bakı Dövlət Universitetinin Hüquq fakültəsinin Hüquqşünaslıq ixtisası üzrə təhsil alan  ingilis bölməsinin III kurs tələbələri Elvin İsayev, Məhəmməd Səfərli, IV kurs tələbəsi Gülzadə Mirzəmmədova və SABAH qruplarının tələbələri - Yusibova Elnarə və Qaybaliyeva Sonaxanım adıçəkilən beynəlxalq müsabiqədə iştirak ediblər. Dünyanın ən nüfuzlu beynəlxalq məhkəmə müsabiqəsində iştirak edən tələbələr ölkəmizi beynəlxalq arenada layiqincə təmsil ediblər.

Qeyd edək ki, “Philip C. Jessup” Beynəlxalq Ədalət Məhkəməsinin (International Court of Justice) simulyasiyasıdır. Amerikan hüquqşünas, diplomat Philip C. Jessupın adını daşıyan müsabiqə ilk dəfə 1960-cı ildə Harvard Universitetinin iki komandası arasında keçirilib və 1968-ci ildən ətrafına dünya ölkələrinin komandalarını toplaya bilib.

Müsabiqədə hazırda 100-ə qədər ölkədən 3000-ə yaxın tələbə iştirak edir.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 10 aprel 2019-cu il.

Birinci vitse-prezident Mehriban Əliyeva Zəngilan, Cəbrayıl, Qubadlı rayonlarının bir sıra kəndlərinin və Qubadlı şəhərinin azad edilməsi münasibətlə xalqımızı təbrik edib

26/10/2020

BDU alimlərinin məqaləsi dünyanın nüfuzlu jurnalında dərc olunub

Prezident İlham Əliyev xalqa müraciət edib