Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

Beynəlxalq ərəb dili gününə həsr olunmuş elmi-praktik seminar keçirilib

26/12/2018

Bakı Dövlət Universitetinin Şərqşünaslıq fakültəsində beynəlxalq ərəb dili gününə həsr olunmuş “Misir tələbələrin gözü ilə” adlı elmi-praktik seminar keçirilib. Tədbir Azərbaycan Respublikasının Dövlət Himninin səsləndirilməsi ilə başlanıb.  Sonra Misir Ərəb Respublikasının Dövlət Himni tələbələrin ifasında təqdim olunub.

Fakültənin tədris işləri üzrə dekan müavini Cavanşir Məmmədzadə seminarın keçirilməsinin əsas məqsədləri, Azərbaycan-Misir ədəbi-mədəni əlaqələri və ərəb dili barədə ətraflı çıxış edib. Sonra Ərəb filologiyası kafedrasının professoru, f.ü.e.d. Nəsrulla Məmmədov  və f.ü.f.d. Könül Eyvazova ərəb dili və yazısı, ərəb dilinin tarixi inkişafı, bu dilin tədrisi və tədqiqi sahəsində aparılan araşdırmalar haqqında məruzələr ediblər.

Tədbirdə Şərqşünaslıq fakültəsinin Regionşünaslıq (ərəb ölkələri üzrə) ixtisasının ikinci və dördüncü tələbələri – Nigar Bağırlı, Qəmər Rzayeva, Heydər Pərvazlı, Jalə Fərzəliyeva, İmran Sayılov, Lalə Zamanova, Elvina Həbibova, Pənah Məmmədzadə, Fidan Qədirova, Aydan Heydərli, Arzu Bağırova Misir Ərəb Respublikasının fiziki və iqtisadi coğrafiyası, tarixi, mədəniyyət və ədəbiyyatı barədə ərəb dilində təqdimatlar ediblər.

Sonda tədbir Ərəb filologiyası kafedrasının müəllimləri və misirli tələbələrin çıxışları, ərəbşünaslığa dair yazılmış yeni kitab və monoqrafiyaların təqdimatı ilə başa çatıb.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 26 dekabr 2018-ci il.

Bakı Dövlət Universitetində imtahanlar ictimai nəzarət altında keçirilir

Bakı Dövlət Universiteti rektorluğu yanında İctimai Nəzarət və Məsləhət Şurasının üzvləri, millət vəkilləri, təhsil ekspertləri, qeyri-hökumət təşkilatları, Kütləvi İnformasiya Vasitələri nümayəndələri, valideynlər və ictimaiyyət nümayəndələrinin iştirakı ilə 2018/2019-ci tədris ilinin payız semestrinin imtahan sessiyasında imtahanlara baxış keçirilib
16/01/2019

Professor Məhəmmədəli Ramazanov "Azərbaycan Respublikası Qabaqcıl Təhsil İşçisi" döş nişanı ilə təltif edilib