Biologiya fakültəsində canlı sistemlərdə maqnit xassələrinin yaranması mexanizmləri tədqiq edilir

24/05/2021

Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) Biologiya fakültəsində növbəti elmi seminar keçirilib. Seminarda Biofizika və biokimya kafedrasının müdiri vəzifəsini icra edən professor Rövşən Xəlilov və kafedranın dosenti Aygün Nəsibova “Canlı sistemlərin ekoloji stress vəziyyətlərinin qiymətləndirilməsində EPR radiospektroskopiyanın rolu” mövzusunda məruzə ilə çıxış ediblər.

Dosent Aygün Nəsobova çıxışda müxtəlif bitki növlərinin və heyvan orqanizmlərinin ekoloji stress vəziyyətlərinin qiymətləndirilməsində  Elektron Paramaqnit Rezonans (EPR) metodunun üstünlüyü və rolu barədə məlumat verib. EPR metodu ilə canlı sistemlərdə maqnit xassələrinin yaranması mexanizmlərini göstərib. Professor Rövşən Xəlilov çıxış edərək stress amillərin bitkilərdə fotosintez prosesinə təsiri barədə aldığı nəticələr barədə məlumat verib. Eyni zamanda alınan nəticlərin tibbdə tətbiqinin əhəmiyyəti barədə müzakirələr aparılıb.

Seminarda BDU-nun Biologiya fakültəsinin professor-müəllim heyəti, Azərbaycan Tibb Universitetinin və Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının tədqiqatçı alimləri iştirak ediblər.

26/04/2024

BDU məzunlarının dövlət qulluğu imtahanlarındakı nəticələrinə görə liderdir