“Bəkir Çobanzadə dünyası” III Krım Beynəlxalq Türkoloji Konfransı keçiriləcək

13/04/2015

Mayın 27-dən 29-dək Bəkir Çobanzadə adına Xeyriyyə Fondunun və Rusiya Elmlər Akademiyası Şərqşünaslıq İnstitutunun dəstəyi ilə Beloqorsk (Qarasubazar) şəhərində “Bəkir Çobanzadə dünyası” III Krım Beynəlxalq Türkoloji Konfransı keçiriləcək.

Konfransın təşkilat komitəsində Bakı Dövlət Universitetinin türk xalqları ədəbiyyatı kafedrasının müdiri, filologiya elmləri doktoru Ramiz Əsgərov da var.

Builki konfransda Krım və Krım tatarlarının tarixi və müasirliyi, Bəkir Çobanzadənin, habelə Qarasubazarda anadan olmuş və ya orada yaşamış elm, ədəbiyyat, təhsil, mədəniyyət və incəsənət xadimlərinin yaradıcılıq irsi, regionun memarlıq və tarixi abidələri, folklor, ədəbiyyat və incəsənət məsələləri, toponimləri, qloballaşan dünyada Krım-tatar dilinin qorunması və saxlanması yolları müzakirə olunacaq.

Konfrans iştirakçıları siyahısının xarici ölkələrə dair bölməsində Azərbaycandan Elmira Abbasovanın “Bəkir Çobanzadə ideyalarının Azərbaycan ədəbi-fikir məktəbində əksi”, Xuraman Hümmətovanın “Bəkir Çobanzadənin poeziyasında tarixi həqiqətin poetik təcəssümü” məruzələrinin adı da qeyd olunub.

Konfransın materialları kitab halında nəşr olunacaq.

Mətbuat və İnformasiya şöbəsi, 13 aprel2015-ci il.

Görkəmli oftalmoloq, akademik Zərifə xanım Əliyevanın anım günüdür

15/04/2024

BDU-nun SABAH qruplarının tələbələri “Maarifçi” təcrübə-təqaüd proqramının qalibi olublar

BDU tələbəsi Praqada Qış Hüquq Məktəbində iştirak edib