“İbri dili və ədəbiyyatının tədrisində ənənəvilik və innovativ metodlar”

20/05/2022

Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) Şərqşünaslıq fakültəsi və Türkiyənin Ərciyəs Universitetinin müəllimlərinin iştirakı ilə “İbri dili və ədəbiyyatının tədrisində ənənəvilik və innovativ metodlar” mövzusunda onlayn dəyirmi masa keçirilib.

Şərqşünaslıq fakültəsinin dekanı Aydan Xəndan iştirakçıları salamlayaraq, bu tədbirlə hər iki universitet arasında dostluq körpüsünün əsasının qoyulduğunu, gələcəkdə bilik və təcrübə mübadiləsinin aparılmasının zəruri olduğunu qeyd edib.

BDU-nun Şərqşünaslıq fakültəsinin məzunu olan Ərciyəs Universitetinin Ədəbiyyat fakültəsinin araşdırma mütəxəssisi Arzu Cebe müəllimləri ilə bilik və təcrübəsini paylaşmasından qürur duyduğunu qeyd edib, dərs dediyi fakültənin fəaliyyəti haqqında məlumat verib.

Tədbirdə Ərciyəs Universitetinin müəllimi Elşən Qurbanov tədris fəaliyyətinin mövzu üzrə planlaşdırılması, müəllim Elxan Allahverdiyev isə ibri dilinin əyani və distant tədrisində “Moodle” platformasından istifadə barədə çıxış ediblər.

Şərqşünaslıq fakültəsinin ibri dili müəllimi Təranə Hüseynbalayeva tədris fəaliyyətində istifadə etdiyi yeni metodik və dərs vəsaitlərinə dair təcrübəsini həmkarları ilə bölüşüb.

Fakültənin müəllimləri Gülnarə Abdullayeva, Gülər Qasımova və Ayxan Qarayev  Yəhudi ədəbiyyatı fənninin tədrisinin əsas istiqamətləri, ibri dilinin distant tədrisində müasir texnologiyanın rolu, ibri dilində danışıq bacarıqlarının inkişafında əsas metodik üsullar haqqında fikir mübadiləsi aparıblar.

Şərqşünaslıq fakültəsinin magistrantları Jalə Səmədova və Zeynəb Öner də öz tədqiqat işlərinin elmi və praktiki əhəmiyyəti haqqında məlumat veriblər.

Tədbirin sonunda fakültənin elmi işlər üzrə dekan müavini Nigar İsmayılzadə çıxış edərək, gələcəkdə belə görüşlərin davamlı keçirilməsinin zəruriliyini bildirib.

Mərkəzi Bank BDU tələbələri üçün infosessiya keçirib

BDU-nun Jurnalistika fakültəsində Azərbaycan Mətbuat Şurasının otağı açılıb