DAAD BDU tələbələri üçün məlumat tədbiri keçirib

06/05/2022

Bakı Dövlət Universitetində (BDU) Alman Akademik Mübadilə Xidmətinin (DAAD) tələbələr üçün məlumat tədbiri keçirilib.

Görüşdə çıxış edən DAAD-ın regional ofisinin Azərbaycan üzrə koordinatoru Sevər Qarayeva tələbələrə Almaniya, burada təhsil və tədqiqat imkanları barədə ətraflı məlumat verib. O, həmçinin görüş iştirakçılarını DAAD-ın təqaüd proqramları barədə məlumatlandırıb. Bildirib ki, 1950-ci ildə yaradılan DAAD təqaüdlərini indiyədək 1 milyondan çox insan qazanıb və təhsilini Almaniyada davam etdirib. Azərbaycan Almaniyada DAAD təqaüdləri ilə təhsil almaq sayına görə dünyada ikinci yerdədir.

Sevər Qarayeva vurğulayıb ki, Almaniya əcnəbi tələbələr arasında populyar olan 5 ölkədən biridir. 9 ölkə ilə həmsərhəd olan Almaniyada təhsil tələbələrə əlavə səyahət imkanı qazandırır, eyni zamanda bu ölkədə dövlət universitetlərinin əksəriyyəti pulsuzdur.

Daha sonra Sevər Qarayeva BDU tələbələrinin suallarını cavablandırıb.

BDU-da SABAH qruplarına tələbə qəbulu haqqında infosessiya

29/05/2024

BDU-da elmi seminar: "Məhəmməd Füzuli və Şərq kitаb mədəniyyəti”

BDU Yaponiyanın Tsukuba Universiteti ilə anlaşma memorandumu imzalayıb