BDU-nun dosenti Türkiyədə simpoziumda çıxış edib

23/10/2018

Türkiyənin Əskişəhər Osmanqazi Universitetində X Uluslararası Dünya Dili Türkcə Simpoziumu keçirilib. Ənənəvi olaraq hər il təşkil edilən simpoziuma dünyanın müxtəlif ölkələrindən çoxsaylı elm adamları qatılıb. Bu mötəbər tədbirdə Bakı Dövlət Universitetini Türkologiya kafedrasının dosenti Qızılgül Abdullayeva təmsil edib.

Simpoziumun açılış mərasimində türk dünyasının görkəmli dilçi alimləri, professorlar -  A.B.Ercilasun, D.Yıldırım, L.Karahan və başqaları çıxış edərək türk dilinin zəngin imkanlarından, böyük coğrafiyaya malik ünsiyyət dili olmasından danışıb, bu istiqamətdə əsas vəzifələrdən və perspektivlərdən söz açıblar.

Açılış mərasimindən sonra bölmə iclasları öz işinə başlayıb. Dosent Qızılgül Abdullayevanın “XVII əsr Azərbaycan ədəbi dilində dialekt leksikasının tarixi təzahürü” adlı məruzəsi böyük maraqla dinlənilib.

Sonda təmsilçimizə təşkilat komitəsi tərəfindən sertifikat və xatirə hədiyyələri təqdim olunub. Qeyd edək ki, Qızılgül Abdullayeva həm də X Uluslararası Dünya Dili Türkcə Simpoziumunun Təşkilat Komitəsinin üzvüdür.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 23 oktyabr 2018-ci il.

BDU-nun nəzdində “Gənc istedadlar” liseyinin məzunlarının hamısı tələbə adını qazanıb

06/09/2024

BDU-105: Peşəkar İT mütəxəssisləri hazırlayan Tətbiqi riyaziyyat və kibernetika fakültəsi

BDU-da “Ümummilli Lider: Heydər Əliyev mühazirələri” layihəsinin ilk görüşü