Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsində konfrans

14/10/2011

Bu gün Bakı Dövlət Universitetinin Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsində Azərbaycan Respublikasının dövlət müstəqilliyinin bərpasının 20-ci illiyinə həsr edilmiş “Tətbiqi ekologiyanın problemləri” mövzusunda elmi-metodik konfrans keçirilib. Konfransı giriş sözü ilə açan BDU-nun Elm və innovasiyalar üzrə prorektoru, professor Aydın Kazımzadə respublikamızın müstəqilliyini əldə etməsindən sonra dövlətin ekoloji problemlərə daha böyük diqqət və qayğı göstərdiyini bildirib. Ekoloji kimya kafedrasının müdiri, professor Sevinc Hacıyeva isə dünyanın, xüsusilə də Azərbaycanın qarşılaşdığı ekoloji problemlərdən danışıb. Daha sonra Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsinin dekanı, dosent Nazim Şəmilovun sədrliyi ilə davam edən konfransda coğrafi ekologiya kafedrasının müdiri, professor Şövqü Göyçaylı danışıb. Professor son zamanlarda ekologiyanın Azərbaycanda artıq bir elm kimi formalaşdığını deyib və respublikanın elmi-metodik mərkəzi kimi tanınan BDU-nun Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsinin gördüyü işlərdən söhbət açıb. Professor Rövşən Xəlilov isə “Radioekoloji problemlər” mövzusunda məruzə edib və problemin Azərbaycandakı miqyası haqqında danışıb. Konfrans öz işini bölmələr üzrə davam etdirib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 14 oktyabr 2011-ci il.

BDU-nun akademik və inzibati heyətinin nəzərinə!

28/03/2024

Ötən il BDU-nun Tarix fakültəsinin əməkdaşlarının 4 dərslik və 15 dərs vəsaiti dərc olunub

28/03/2024

BDU-nun Sosial elmlər və psixologiya fakültəsində 2024-2026-cı illərdə aparılacaq elmi tədqiqat işləri müzakirə olunub