BDU müəllimlərinin kitabı çap olunub

01/11/2017

Bakı Dövlət Universitetinin Kimya fakültəsinin baş müəllimi k.e.n. Sahil Həmidov, Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsinin dosent əvəzi, k.e.n. Fətəli Hüseynov və AMEA Radiasiya Problemləri İnstitunun əməkdaşı k.e.n. Elşad Abdullayev tərəfindən hazırlanmış 10-cu siniflər üçün Kimya dərsliyi və müəllim üçün metodik vəsait “Azərbaycan Respublikasının ümumtəhsil məktəbləri üçün Kimya fənni üzrə təhsil proqramı (kurikulumu)” əsasında hazırlanıb və hazırda ümumtəhsil məktəblərində tədris olunur.

Dərslikdə Kimya fənn kurikulumunun məzmununa daxil olan bütün məzmun standartları 5 bölmədə birləşən 38 mövzuda reallaşdırılıb.

Dərslikdə qeyri-üzvi birləşmələrin quruluşu və xassələri, üzvi birləşmələrin təsnifatı, nomenklaturası, alınması, fiziki və kimyəvi xassələri və kimyanın rolu ərtaflı şərh edilmişdir. Neft və daş kömürün emalı prosesləri, neft-kimya sənayesinin inkişafında Azərbaycan alimlərinin rolu göstərilib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 01 noyabr 2017-ci il.

SABAH qruplarının BDU-nun 100 illik yubileyinə həsr etdiyi Bilik yarışmasının mükafatlandırma mərasimi keçirilib

BDU-da Təhsil Nazirliyinin SABAH qrupları layihəsi çərçivəsində universitetin 100 illik yubileyinə həsr olunan Bilik yarışmasının mükafatlandırılma və bağlanış mərasimi keçirilib

Bakı Dövlət Universitetində Himayəçilər Şurası yaradılıb

Təhsil naziri Ceyhun Bayramov Bakı Dövlət Universitetinin Himayəçilər Şurasının tərkibini təsdiq edib