“Ekoloji kimya” kitabı çapdan çıxıb

05/03/2018

Bakı Dövlət Universitetinin Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsinin Ekoloji kimya kafedrasının müəllimləri Sevinc Hacıyeva, Fətəli Hüseynov və Zərifə Vəliyevanın həmmüəllifi olduqları “Ekoloji kimya” kitabı çapdan çıxıb. Kitab Almaniyanın məhşur nəşriyyatı - LAP Lambert Academic Publishing tərəfindən nəşr edilib.

Fundamental xarakter daşıyan bu kitabda  “Ekoloji kimya” fənninin mühüm elmi yeniliklərini əhatə edən mühazirələri əksini tapıb. Ekoloji kimyanın-ətraf mühitdə kimyəvi proseslər və onların təsir qanunauyğunluqları haqqında elm olması kitabın məğzini təşkil edir. Eyni zamanda, kimyəvi elementlərin və onların birləşmələrinin miqrasiyasına, orqanizmə daxil olma yollarına xüsusi yanaşılıb. Kimyəvi tarazlığa antropogen təsirlərin nəticələri də kitabda əks olunub.

Dərslik ekologiya, təbiətdən istifadə istiqamətləri üzrə təhsil alan ali məktəb tələbələri, həmçinin ekologiya, təbiətdən istifadə və ekoloji mədəniyyət kimi aktual məsələlərə maraq göstərən geniş oxucu kütləsi üçün nəzərdə tutulub.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 05 mart 2018-ci il

BDU-nun 100 illiyi münasibətilə “Riyaziyyat və onun tətbiqləri” 8-ci Beynəlxalq Avrasiya Konfransı keçiriləcək

21/08/2019

Bakı Dövlət Universitetinin nümayəndə heyəti İsrailin Holon Texnologiya İnstitutunda olub