ELAN

01/12/2012

01 dekabr 2012-ci ildən etibarən AMEA-nın institut və təşkilatları, həmçinin universitetlər tanınmış “Springer” beynəlxalq elmi bazasının rəqəmsal kitabxanasından istifadə edə bilərlər. İstifadəçilərin “Springer”in təklif etdiyi xidmətlərə, arxiv materiallarına, həmçinin yeni nəşrlərə (elmi jurnallar, kitablar, konfrans materialları və s.) ödənişsiz onlayn çıxışı təmin olunur. Springerlink.com saytı vasitəsilə ətraflı məlumat almaq mükündür.

Dünyanın tanınmış beynəlxalq elmi bazalarından olan “Tomson Reyters”in “Web of Knowledge” xidməti də AMEA-nın institut və təşkilatları, həmçinin ölkə universitetləri üçün sınaq məqsədilə 14 dekabr 2012-ci il tarixinədək ödənişsiz istifadəyə verilib. Ətraflı məlumat əldə etmək istəyənlər webofknowledge.com saytına daxil ola bilərlər.

Dünyanın 160 ölkəsindən 400 minə yaxın üzvü olan “IEEE” nüfuzlu beynəlxalq təşkilatı AMEA-nın institut və təşkilatları, həmçinin ölkə universitetləri üçün rəqəmsal kitabxanalarından pulsuz istifadə imkanı yaradıb. Sınaq müddəti 01 dekabr 2012-ci ildən etibarən bir ay davam edəcək. “IEEE Xplore” xidməti haqqında ətraflı məlumat ieeexplore.ieee.org saytında yerləşdirilib.

BDU-nun akademik və inzibati heyətinin nəzərinə!