Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

Elmi Şuranın 2017/2018-ci tədris ilinin son iclası keçirilib

06/07/2018

Bakı Dövlət Universitetində Elmi Şuranın genişləndirilmiş 2017/2018-ci tədris ilinin son iclası keçirilib.Rektor, akademik  Abel Məhərrəmov gündəlikdə olan məsələləri şura üzvlərinin diqqətinə çatdırıb, Prezident İlham Əliyevin sərəncamları ilə Azərbaycan Xalq Cümhuriyyətinin və BDU-nun 100 illik yubileyləri ilə əlaqədar görülən işlər və nəzərdə tutulan tədbirlər barədə ətraflı məlumat verib.

Tədrisin təşkili və təlim texnologiyaları üzrə prorektor, professor İradə Əliyeva 2017/2018-ci tədris ilinin yaz semestrinin imtahan sessiyasının və Yekun Dövlət Attestasiyasının nəticələri, yay tədris və istehsalat təcrübələrinin keçirilməsi haqqında məruzə ilə çıxış edib, Quba Tədris-Təcrübə və İstirahət Mərkəzində təşkil edilən çöl təcrübələri haqqında ətraflı məlumat verib. Sonra məruzə ətrafında çıxışlar olub və prorektor İradə Əliyevanın məruzəsi yüksək qiymətləndirilib. Elmi Şuranın iclasında müsabiqənin keçirilməsi və elmi adların verilməsi, imtahan sessiyasında iştirak edən əlaqələndiricilərə mükafatların verilməsi, tədris planlarının təsdiqi, o cümlədən ilin nəticələrinə görə fərqlənənlərin mükafatlandırması kimi məsələlərə baxılıb.

Qeyd edək ki, ilin nəticələrinə görə Kimya fakültəsinin fiziki və kolloid kimya kafedrasının dosenti Yasin Cəfərov və Filologiya fakültəsinin rus dilçiliyi kafedrasının müəllimi Nazim Xıdırov “Fəxri Fərman”, Jurnalistika fakültəsinin Mətbuat tarixi və və ideoji iş kafedrasının professoru Nəsiman Yaqublu və Tətbiqi riyaziyyat və kibernetika fakültəsinin Optimallaşdırma və idarəetmə kaferdasının müdiri, professor  Rafiq Tağıyev “İlin müəllimi”, Fizika fakültəsinin Ümumi fizika və fizikanın tədris metodikası kafedrasının müəllimi Radifa İsmayılova və Tarix fakültəsinin Azərbaycan tarixi kafedrasının müəllimi Təhminə Aslanova “İlin fəal gənc müəllimi” adları ilə təltif ediliblər.

Elmi Şura bəzi yubilyarların təbrik edilməsi ilə başa çatıb.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 06 iyul 2018-ci il.

Akademik Abel Məhərrəmovun həmmüəllifi olduğu monoqrafiya Moskvada çap olunub

21/09/2018

Rusiyanın Xalqlar Dostluğu Universitetinin nümayəndə heyəti Jurnalistika fakültəsində olub

Rusiyanın Xalqlar Dostluğu Universiteti ilə Bakıdakı Rus mədəniyyət-informasiya mərkəzinin birgə təşkil etdiyi “Rəqəmsal dövrdə jurnalistikanın inkişaf tendensiyaları” adlı seminar çərçivəsində Bakıda səfərdə olan Rusiyanın Xalqlar Dostluğu Universitetinin nümayəndə heyəti Jurnalistika fakültəsində qonaq olublar.

BDU və UNİDA Gontor Anlaşma Memorandumu imzalayıb

BDU-nun rektoru İndoneziyanın Darussalam Gontor Universitetinin (UNİDA Gontor) rektoru, professor Amal Fəthullah və prorektor Həmid Fəhmi Zarkasi ilə görüşüb