Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

Filologiya fakültəsinin doktorantı Qırğızıstana səfər edib

02/06/2018

BDU-nun Filologiya fakültəsi Azərbaycan şifahi xalq ədəbiyyatı kafedrasının doktorantı Jalə Nağıyeva “Azərbaycan və qırğız epik folklorunda mifoloji obrazlar” adlı dissertasiya mövzusu ilə əlaqədar Qırğızıstana səfər edib. Jalə Nağıyeva öncə Azərbaycanının Qırğızıstandakı səfirliyində olub. Azərbaycanın Qırğızıstandakı səfiri Hidayət Orucov doktorantı qəbul edib. Səfirliyin köməkliyi ilə o, Qırğızıstanın bir sıra kitabxana və universitetlərinə baş çəkib.

Doktorant Qırğızıstan Respublikasının Elmlər Akademiyasında olub, ikinci elmi rəhbəri - Qırğızıstan Respublikasının Elmlər Akademiyasının vitse-prezidenti, akademik Abduldajan Akmatalıyevlə görüşüb. Görüşdə akademik Abduldajan   Akmatalıyev doktorantın dissertasiya işi ilə tanış olub, məsləhətlərini verib.

J.Nağıyeva Qırğız-Türk Manas Universitetinin prorektoru professor Anvarbek Mokeevilə görüşüb, universitetin  professor və müəllim heyəti ilə tanış olub, Mərkəzi  kitabxanada mövzusu ilə əlaqədar zəruri elmi ədəbiyyatlar əldə edib.

Doktorant  İssukkul gölünə gedərək, Karalayev, Ayçürök abidələri ilə,Çingiz Aytmatov adına “Ruh Ordo” incəsənət mərkəzi ilə  yaxından tanış olub. Qeyd edək ki, J.Nağıyevanın səfəri Azərbaycanın Qırğızıstandakı səfirliyinin Cümhuriyyətimizin 100 illiyi ilə əlaqədar təşkil etdiyi tədbir vaxtına təsadüf edib. O, tədbir haqqında təəssüratlarını bölüşərək bildirib ki, tədbir yüksək səviyyədə təşkil olunub.

Qeyd edək ki, doktorantın əsas elmi rəhbəri Azərbaycan şifahi xalq ədəbiyyatı kafedrasının müdiri, professor Səhər Orucovadır. O, 3 ildir ki, “Azərbaycan və qırğız epik folklorunda mifoloji obrazlar” mövzusunda dissertasiya üzərində işləyir.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 02 iyun 2018-ci il.

Elmin İnkişafı Fondu “Türk Dünyası Araşdırmaları” beynəlxalq qrant və “Aqrar tədqiqatlar” məqsədli qrant müsabiqələri elan edib

23/10/2018

Tələbələrimiz Qazaxıstanda beynəlxalq konfransda iştirak ediblər

BDU-da SABAH IV Tələbə Debat Forumunun təqdimatı keçirilib