Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

Filologiya fakültəsinin doktorantı Qırğızıstana səfər edib

02/06/2018

BDU-nun Filologiya fakültəsi Azərbaycan şifahi xalq ədəbiyyatı kafedrasının doktorantı Jalə Nağıyeva “Azərbaycan və qırğız epik folklorunda mifoloji obrazlar” adlı dissertasiya mövzusu ilə əlaqədar Qırğızıstana səfər edib. Jalə Nağıyeva öncə Azərbaycanının Qırğızıstandakı səfirliyində olub. Azərbaycanın Qırğızıstandakı səfiri Hidayət Orucov doktorantı qəbul edib. Səfirliyin köməkliyi ilə o, Qırğızıstanın bir sıra kitabxana və universitetlərinə baş çəkib.

Doktorant Qırğızıstan Respublikasının Elmlər Akademiyasında olub, ikinci elmi rəhbəri - Qırğızıstan Respublikasının Elmlər Akademiyasının vitse-prezidenti, akademik Abduldajan Akmatalıyevlə görüşüb. Görüşdə akademik Abduldajan   Akmatalıyev doktorantın dissertasiya işi ilə tanış olub, məsləhətlərini verib.

J.Nağıyeva Qırğız-Türk Manas Universitetinin prorektoru professor Anvarbek Mokeevilə görüşüb, universitetin  professor və müəllim heyəti ilə tanış olub, Mərkəzi  kitabxanada mövzusu ilə əlaqədar zəruri elmi ədəbiyyatlar əldə edib.

Doktorant  İssukkul gölünə gedərək, Karalayev, Ayçürök abidələri ilə,Çingiz Aytmatov adına “Ruh Ordo” incəsənət mərkəzi ilə  yaxından tanış olub. Qeyd edək ki, J.Nağıyevanın səfəri Azərbaycanın Qırğızıstandakı səfirliyinin Cümhuriyyətimizin 100 illiyi ilə əlaqədar təşkil etdiyi tədbir vaxtına təsadüf edib. O, tədbir haqqında təəssüratlarını bölüşərək bildirib ki, tədbir yüksək səviyyədə təşkil olunub.

Qeyd edək ki, doktorantın əsas elmi rəhbəri Azərbaycan şifahi xalq ədəbiyyatı kafedrasının müdiri, professor Səhər Orucovadır. O, 3 ildir ki, “Azərbaycan və qırğız epik folklorunda mifoloji obrazlar” mövzusunda dissertasiya üzərində işləyir.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 02 iyun 2018-ci il.

Bakı Dövlət Universitetinə qəbul olunmuş abituriyentlərin nəzərinə

BAKI  DÖVLƏT  UNİVERSİTETİNƏ 2018/2019-cu TƏDRİS İLİNDƏ QƏBUL OLUNMUŞ ABİTURİYENTLƏR QEYDİYYATDAN KEÇMƏK ÜÇÜN AŞAĞIDAKI  SƏNƏDLƏRİ  TƏQDİM ETMƏLİDİRLƏR:
15/08/2018

BDU alimlərindən “Web of Science”-də 6 aya 132 məqalə

2018-ci ilin ilk 6 ayı ərzində Bakı Dövlət Universitetinin alimləri tərəfindən Clarivate Analytics (əvvəlki Tomson Reuters) informasiya agentliyinin bazasına daxil olan jurnallarda 132 məqalə çap edilib.
06/08/2018

Elan

Cari ilin 09 – 30 oktyabr tarixlərində Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının təşkilatçılığı ilə III Azərbaycan Elm Festivalı keçiriləcək.
02/08/2018