Fizika fakültəsində magistrantların elmi seminarı keçirilib

24/10/2017

Fizika fakültəsində magistrantların növbəti elmi seminarı keçirilib. Dekan müavini, dosent Eldar Ələkbərovun rəhbərliyi ilə baş tutan seminarda II kurs magistrantlarıKönül Əhmədova, İlahə Abdullayeva, Ləman Ağayeva və Günəş Soltanova və Tükazban Kərimova apardıqları elmi-tədqiqat işləri haqqında məruzə ilə çıxış ediblər.

“Yarımkeçiricilər fizikası” kafedrasının magistrantı Könül Əhmədova  “A3B6 və A3B3C26 tip birləşmələr əsasında diod strukturlarına şüalanmanın təsiri ” (elmi rəhbər: professor Adilə Abasova) İlahə Abdullayeva “ZnCdS:Mn nazik təbəqələrinin fotoelektrik xassələri” (elmi rəhbər: professor Maarif Cəfərov), “Nanohissəciklərin kimyəvi fizikası” kafedrasının magistrantı Ləman Ağayeva “Sleyter funksiyaları bazisində (Au2S)nnanohissəciklərin xassələri” ( elmi rəhbər: dosent Faiq Paşayev), Günəş Soltanova “Elektron-pozitronun toqquşmasında Hiqqs bozonla t və anti t kvark cütünün yaranması” (elmi rəhbər: professor Abdullayev Sərhəddin)  və  “Bərk cisimlər fizikası” kafedrasının magistrantı Tükazban Kərimova “Aşağı ölçülü yarımkeçirici əsaslı elektron sistemlərində spin-orbital qarşılıqlı təsir” (elmi rəhbər: professor İsmayılov Taryel) mövzularında tədqiqat işlərinin nəticələrini təqdim ediblər. Sonda müəllim-tələbə heyətinin sualları cavablandırılıb.

physics.bsu.edu.az

BDU-da elmi seminar: ”Azərbaycan ərazisində ekoloji streslərə davamlı bitki növlərinin artırılması”

19/04/2024

BDU tələbələri arasında “Ekologiya hüququ” adlı məqalə müsabiqəsi elan edilir