Fizika fakültəsində magistrantların və gənc tədqiqatçıların Respublika elmi konfransı başlayıb

20/05/2011

Bu gün Bakı Dövlət Universitetinin Fizika fakültəsində Azərbaycan Respublikasının dövlət müstəqilliyinin bərpasının iyirminci ildönümünə həsr olunmuş «Fizika və Astronomiya problemləri» mövzusunda magistrantların və gənc tədqiqatçıların Respublika elmi konfransı öz işinə başlayıb.

Tədbiri açan BDU-nun elmi işlər üzrə prorektoru, professor İsmayıl Əliyev ulu öndər, görkəmli dövlət xadimi Heydər Əliyevin müstəqil dövlətimizin yaranmasında və inkişafında tarixi xidmətlərindən danışıb. 1994-cü ildə imzalanmış “Əsrin Kontraktı”dan sonra “Evrovision -2011” musiqi yarışmasında ölkəmizin I yer tutmasını ikinci böyük tarixi hadisə adlandıran prorektor, ulu öndərin ideyalarının Prezident İlham Əliyev tərəfindən uğurla həyata keçirildiyini diqqətə çatdırıb. Azərbaycanın dinamik inkişaf etdiyi bir dövrdə fiziklərin öhdəsinə böyük məsuliyyət düşdüyünü bildirən prorektor, tələbələrə tövsiyələrini verib, konfransa uğurlar arzulayıb.

Konfransın plenar iclasında “Polyarizələnmiş elektronun nüvə sahəsində tormozlanma şüalanmasının nəzəri tədqiqi”, “Ultrasəs prosessoru vasitəsi ilə kadmium sulfid nanohissəciklərinin alınması” və “Günəş spektrində H və K CaII profil xətləri” mövzusunda məruzələr dinlənilib.

Qeyd edək ki, konfrans 4 bölmədən ibarətdir.

Mətbuat İnformasiya şöbəsi, 20 may 2011-ci il.

AzTU-da Bakı Dövlət Universitetinin 100 illiyi qeyd olunub

Noyabrın 19-da AzTU ölkədə ali təhsilin və elmin inkişafında mühüm xidmətləri olan Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) 100 illik yubileyinə həsr edilmiş tədbir keçirilib
18/11/2019

BDU kollektivi Universitet ərazisinə 650 ağac əkdi