Fizika Problemləri ETİ-də seminar

29/04/2022

Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) Fizika Problemləri Elmi-Tədqiqat İnstitutunun növbəti elmi seminarı keçirilib.
Seminarda Biofizika şöbəsinin elmi işçisi Sənubər Bağırova “Polivinilpirrolidon əsaslı sulu məhlulların reoloji xüsusiyyətləri” mövzusunda məruzə ilə çıxış edib.

Məruzədə polivinilpirrolidonun  müxtəlif fraksiyalarının sulu məhlullarının xarakteristikaları izah olunub.

Polivinilpirrolidonun  müxtəlif fraksiyalarının sulu məhlullarının xarakteristik özlülüyünə temperaturun, molekulyar kütlənin təsiri barədə məlumat verilib, Xaqqins əmsalı K və ikinci virial A əmsalı təyin edilib.

Daha sonra məruzəçi sualları cavablandırıb, aparılan təcrübələrin xüsusiyyətlərini izah edib.

BDU-nun dünyanın ən böyük robot festivalı olan “Robotex Türkiyə”də möhtəşəm uğuru: 7 komandamızın hamısı qalibdir!

21/04/2024

BDU-nun Qazax filialında inklüziv təhsilə dair II Beynəlxalq elmi-praktiki konfransın regional bölməsinin iclası olub

20/04/2024

IV Azərbaycan Astronomiya Olimpiadasının final mərhələsi keçirilib