Fəlsəfə elmləri doktoru, professor Fərman İsmayılov vəfat edib

10/11/2018

Bakı Dövlət Universitetinin Fəlsəfə kafedrasının professoru Fərman İsmayılov vəfat edib. Fərman İsmayılov 1936-cı ildə Şəki rayonunun Baş Göynük kəndində anadan olub. Orta təhsilini Baş Göynük kəndindəki Gülarə Göylüqızı adına məktəbdə alıb. 1956-cı ildə M.F.Axundov adına Azərbaycan Pedaqoji Dillər İnstitutunun ingilis dili fakültəsinə daxil olub, 1962-ci ildə oranı fərqlənmə diplomu ilə bitirib. Ali məktəbi qurtardıqdan sonra Elmi Şuranın qərarı ilə "İngilis dilinin qrammatikası" kafedrasmda müəllim saxlanılıb, 1965-ci ildə EA-nın Fəlsəfə və Hüquq İnstitutunun (AMEA-nın Fəlsəfə, Sosiologiya və Hüquq İnstitutu) aspiranturasına qəbul olunub. 1970-ci ildə namizədlik, 1996-cı ildə ildə fəlsəfə elmləri doktoru alimlik dərəcəsi almaq üçün dissertasiya müdafiə edib. Müdafiədən sonra "İdrak nəzəriyyəsi və linqvistik analiz" kitabı çapdan çıxıb. "XX əsr Qərb fəlsəfəsinin tarixi" adlı iki cilddən ibarət əsərin birinci cildi Təhsil Nazirliyi tərəfindən ali məktəblər üçün dərs vəsaiti kimi qəbul edilib.

Fərman İsmayılov Müasir Qərb fəlsəfəsinə dair Azərbaycanda ilk elmlər doktoru olub.

Allah rəhmət eləsin.

daha ətraflı: http://socialogy.bsu.edu.az/az/content/fed_prof_ismaylov_frman_qhrman_o___160

26/04/2024

BDU məzunlarının dövlət qulluğu imtahanlarındakı nəticələrinə görə liderdir