Geodeziya və kartoqrafiya kafedrasının 40 illik yubileyi keçirilib

06/12/2012

Bu gün Bakı Dövlət Universitetində Geodeziya və kartoqrafiya kafedrasının 40 illik yubileyinə həsr olunmuş «XXI əsr: Geodeziya və kartoqrafiya elmində innovasiyalar»  mövzusunda IV elmi-praktik konfrans keçirilib. Konfransı giriş sözü ilə açan rektor, akademik Abel Məhərrəmov  deyib ki, geodeziya-kartoqrafiya elmi öz əhəmiyyətinə görə yer elmləri sırasında xüsusi yer tutur. Xüsusilə də son dövrlərdə aero-kosmik məlumatlardan geniş istifadə, yeni elektron və lazer əsaslı ölçü alətlərinin hazırlanması və istifadəsi bu sahəni daha da  vacib edib. Deyib ki, ölkədə aparılan yenidənqurma və quruculuq işləri, yeni məktəblərin tikintisi, magistral neft-qaz kəmərlərinin çəkilişi, yolların salınması və sairə, geodeziyasız, xəritəsiz ötüşə bilməz. Bir sözlə yerin fiziki səthində, onun altında, üstündə, hətta fəza da belə nə iş aparılsa orada geodeziya, orada kartoqrafiya vardır. Hər nə olursa olsun, onun yeri, koordinatı məlum deyilsə və bu obyekt xəritədə göstərilməyibsə, deməli bu obyekt yoxdur. Rektor kafedranın fəaliyyətini yüksək qiymətləndirib və professor-müəllim heyətini, eləcə də metodist-laborantları 40 illik yubiley münasibəti ilə təbrik etdikdən sonra elmi-praktik konfransı açıq elan edərək onun işinə uğurlar arzulayıb.

Sonra Geodeziya və kartoqrafiya kafedrasının müdiri, professor Məqsəd Qocamanov «1972-ci ildən başlanan yol» adlı məruzə edib.

Dövlət Torpaq və Xəritəçəkmə Komitəsinin sədri – akademik Qərib Məmmədov «Azərbaycanda geodeziya və kartorqafiyanın müasir vəziyyəti, problemləri və inkişaf perspektivləri», AMEA-nın akademik H.Əliyev adına Coğrafiya İnstitutunun direktoru vəzifəsini icra edən, AMEA-nın müxbir üzvü R.Məmmədov isə «Təbiət elminin inkişafında geodeziya ə kartoqrafiyanın rolu» adlı məruzə ediblər.

Coğrafiya fakültəsinin dekanı Fərda İmanov çıxışından sonra təbriklər olub.

Mətbuat və İnformasiya şöbəsi, 06 dekabr 2012-ci il.

BDU-nun akademik və inzibati heyətinin nəzərinə!

28/03/2024

Ötən il BDU-nun Tarix fakültəsinin əməkdaşlarının 4 dərslik və 15 dərs vəsaiti dərc olunub

28/03/2024

BDU-nun Sosial elmlər və psixologiya fakültəsində 2024-2026-cı illərdə aparılacaq elmi tədqiqat işləri müzakirə olunub