Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

“Gənc istedadlar” liseyinə qəbul imtahanı keçirilib

11/06/2018

Bakı Dövlət Universiteti nəzdində fəaliyyət göstərən “Gənc istedadlar” liseyinə V sinif üzrə növbəti qəbul imtahanı keçirilib. Liseydə təhsil almaq üçün 606 şagird Azərbaycan, 239 şagird isə rus bölməsində test üsulu ilə imtahan verib.

BDU rektorunun Ümumi məsələlər üzrə müşaviri, professor İsmayıl Əliyev, Tədrisin təşkili və təlim texnologiyaları üzrə prorektor, professor İradə Əliyeva, Tədris Departamentinin müdiri, professor Məlahət Qurbanova imtahan prosesi ilə tanış olub, valideynlərlə görüşüb, onları maraqlandıran sualları cavablandırıblar.

Qeyd edək ki, “Gənc istedadlar” liseyi 2007-ci ildən fəaliyyət göstərir. İndiyədək bu təhsil ocağını bitirən 334 məzunun hamısı respublikanın və xarici ölkələrin ali məktəblərinə qəbul olublar. Onlardan 84 nəfəri universitetlərə qəbul imtahanlarında 600-dən çox bal toplayıblar. Məzunlardan 25 nəfəri qızıl, beş nəfəri gümüş, beş nəfəri isə Prezident təqaüdünə layiq görülüblər. Tələbə Qəbulu üzrə Dövlət Komissiyasının statistik məlumatına əsasən, qəbul imtahanlarında liseyin məzunları həmişə yüksək göstəricilərə nail olurlar.

Hazırda liseydə 600-ə qədər şagird təhsil alır.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 11 iyun 2018-ci il

Bakı Dövlət Universitetinə qəbul olunmuş abituriyentlərin nəzərinə

BAKI  DÖVLƏT  UNİVERSİTETİNƏ 2018/2019-cu TƏDRİS İLİNDƏ QƏBUL OLUNMUŞ ABİTURİYENTLƏR QEYDİYYATDAN KEÇMƏK ÜÇÜN AŞAĞIDAKI  SƏNƏDLƏRİ  TƏQDİM ETMƏLİDİRLƏR:
15/08/2018

BDU alimlərindən “Web of Science”-də 6 aya 132 məqalə

2018-ci ilin ilk 6 ayı ərzində Bakı Dövlət Universitetinin alimləri tərəfindən Clarivate Analytics (əvvəlki Tomson Reuters) informasiya agentliyinin bazasına daxil olan jurnallarda 132 məqalə çap edilib.
06/08/2018

Elan

Cari ilin 09 – 30 oktyabr tarixlərində Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının təşkilatçılığı ilə III Azərbaycan Elm Festivalı keçiriləcək.
02/08/2018