“Gənc istedadlar” liseyində Bilik günü keçirilib

16/09/2013

Bu gün Bakı Dövlət Universitetinin nəzdində fəaliyyət göstərən “Gənc istedadlar” liseyində Bilik günü keçirilib. Dövlət himni səsləndikdən sonra BDU-nun rektoru, akademik Abel Məhərrəmov tədbir iştirakçılarını bu münasibətlə təbrik edib, liseyin qazandığı uğurlardan söz açıb. İndiyədək liseyi bitirmiş məzunların hamısının ən qabaqcıl ali məktəblərə daxil olduqlarını, bununla da Universitetimizin adına böyük şərəf gətirdiklərini söyləyib. Rektor liseyi bu il bitirən 39 nəfər məzunun hamısının nüfuzlu ali məktəblərə qəbul olduğunu deyib və onlardan 12 nəfərinin 600-dən, 24 nəfərinin isə 500-dən çox bal topladıqlarını, məzunların 7 nəfərinin qızıl medala layiq görüldüklərini diqqətə çatdırıb. A.Məhərrəmov xüsusi olaraq vurğulayıb «Gənc istedadlar» liseyi 2012/2013-cü tədris ilində Prezident İlham Əliyevin imzaladığı sərəncamla “Ən yaxşı ümumtəhsil məktəbi” müsabiqəsinin qaliblərindən biri olub. Rektor bu il liseyin 5-ci sinfinə qəbul olmuş  şagirdlərin də yaxşı oxuyacağını, universitetimizə şərəf gətirəcəyinə ümid etdiyini bildirib. Liseyin direktoru, professor Qasım Hüseynov da şagirdləri yeni dərs ilinin başlanması münasibəti ilə təbrik edib, onlara uğurlar diləyib. Valideyn və məzunlarının çıxışından sonra tədbir işini yekunlaşdırıb.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 16 sentyabr 2013-ci il.

BDU-da “Qaregin Njde – faşizmin və terrorizmin qəhrəmanlaşdırılması” mövzusunda tədbir keçirilib

21/10/2019

Sumqayıt Dövlət Universitetində BDU-nun 100 illik yubileyinə həsr olunmuş elmi-praktik konfrans keçirilib

Bakı Dövlət Universitetinin 100 illik yubileyinə həsr olunmuş elmi-praktik konfrans keçirilib