Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

“Gürcüstan Ahıska türklərindən “Koroğlu” dastanı” kitabı Ərzincan Universitetində təqdim edilib

15/05/2017

Türkiyənin Ərzincan Universitetində Beynəlxalq Ahıska Türkləri Simpoziumu keçirilib. Ahıska türkləri ilə bağlı tədqiqat aparan alimlər və mütəxəssisləri bir araya gətirmək məqsədi daşıyan simpoziumda Bakı Dövlət Universitetinin Azərbaycan ədəbiyyatı tarixi kafedrasının professoru Yeganə İsmayılova iştirak edib. Simpoziumda “Gürcüstan Ahıska türklərindən “Koroğlu” dastanı” adlı məqalə ilə məruzə edən alim eyni adlı kitabın tədqimatını keçirib. Qeyd edək ki, bu kitab 1929-cu ildə professor Vəli Xuluflu tərəfindən nəşrə hazırlanıb və latın əlifbası ilə çap olunub. 1937-ci il repressiyası zamanı Vəli Xuluflunun əsərlərinin əksəriyyəti məhv edilib. Qeyd edilən əsəri ilk dəfə 1998-ci ildə üzə çıxaran professor Yeganə İsmayılova 2017-ci ildə yenidən nəşrə hazırlayıb.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 15 may, 2017-ci il.

Kimya fakültəsi ingilis bölməsinin SABAH qruplarının Buraxılış Yekun Dövlət Attestasiyası keçirilib

BDU rektoru Kimya ixtisası üzrə SABAH qruplarının buraxılış işlərinin müdafiəsində iştirak edib
22/06/2017

Prorektor İradə Əliyeva struktur rəhbərləri, dekan müavinləri və tyutorların iştirakı ilə görüş keçirib