“Heydər Əliyev və folklor” mövzusunda elmi seminar

11/05/2016

Bakı Dövlət Universitetinin filologiya fakültəsində “Heydər Əliyev və folklor” mövzusunda elmi seminar keçirilib. Müəllim, magistr və tələbələrin iştirakı ilə keçirilən seminarı açan dekan, dosent Məhərrəm Vəliyev ümummilli lider Heydər Əliyevin siyasi irsindən, ədəbiyyata diqqətindən danışıb. Azərbaycan şifahi xalq ədəbiyyatı kafedrasının müdiri, professor Səhər Orucova elmi seminarın vacibliyinə diqqət çəkərək ulu öndər Heydər Əliyevin ədəbi prosesin inkişafı üçün yaratdığı əvəzsiz rolundan söz açıb. Sonra kafedranın magistrantları mövzu ətrafında məruzələr ediblər. Aşıq Samirin Heydər Əliyevlə bağlı ifası,dahi liderin həyatı ilə bağlı video çarxlar seminara rəng qatıb. Sonda professor Leyla Gərayzadə ulu öndərlə bağlı xatirələrindən danışıb.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 11 may 2016-ci il.

BDU-da elmi seminar: “Milli H-indeksi platforması”

BDU tələbələri “Azərbaycan Dəmir Yolları” QSC-nin Biləcəri lokomotiv deposunda

22/05/2024

BDU-da tanınmış folklorşünas alim Nizami Xəlilovun 75 illik yubileyinə həsr olunmuş tədbir keçirilib