Həştərxan Dövlət Universitetinin nümayəndə heyəti BDU-da

06/04/2012

6 aprel 2012-ci il tarixində Həştərxan Dövlət Universitetinin (HDU) nümayəndə heyəti Bakı Dövlət Universitetində olub. HDU-nun Dil və Sahibkarlığın Kommunikativ Strategiyaları İnstitutunun direktoru, professor Olqa Yeqorova və Aqrar fakültəsinin dekanı, professor Semçuk Nadejdanın rəhbərldik etdiyini nümayəndə heyətinin səfərində məqsəd ölkəmizin müvafiq təhsil ocaqları ilə əməkdaşlıq perspektivləri, o cümlədən qarşılıqlı tələbə mübadiləsi imkanlarının müzakirəsi, Azərbaycan dilinin Həştərxan vilayətində təbliği imkanlarının araşdırılması idi.

Qonaqları qəbul edən Beynəlxalq Əlaqələr və Əməkdaşlıq üzrə prorektor, dosent Şəlalə Məmmədova universitet haqqında ətraflı məlumat verib, onun beynəlxalq əlaqələrindən danışıb.

Görüşdə həmçinin Beynəlxalq Proqramlar şöbəsinin müdiri, dosent Təranə Mahmudova, Ekologiya və Torpaqşünaslıq fakültəsinin dekanı, dosent Nazim Şəmilov, Jurnalistika fakültəsinin dekanı, professor Yalçın Əlizadə, Biologiya fakültəsinin dekan müavini Yaşar Ömərov  və Beynəlxalq proqramlar şöbəsinin mütəxəssisi Elmira İsmayılova iştirak ediblər. Görüşdə BDU və HDU arasında ikitərəfli əlaqələrin qurulması, gələcəkdə birgə magistr proqramının tərtibatı, tələbə-müəllim mübadiləsi və s. məsələlər müzakirə edilib.

İsmayılova Elmira,

Beynəlxalq Proqramlar şöbəsinin mütəxəssisi

BDU-da Qarabağ ruhu

Qarabağlı fəxrlərimizin ruhu şad olur