III Bakı Elm Olimpiadasının finalçıları BDU-nun Biologiya fakültəsinə tanışlıq səfəri ediblər

13/05/2024

Bakıdakı 267 nömrəli tam orta məktəbin III Bakı Elm Olimpiadasının finalçıları olan X sinif şagirdləri Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) Biologiya fakültəsinə tanışlıq səfəri ediblər.

Molekulyar biologiya və biotexnologiyalar kafedrasının müəllimi Nurlan Əmrahov fakültənin laboratoriyalarındakı cihazların iş prinsipləri ilə şagirdləri tanış edib, müasir tədqiqat texnologiyaları və metodları barədə məlumat verib.

O, bitki biotexnologiyasının günümüzdə rolu, kənd təsərrüfatının əsas problemləri və onların aradan qaldırılmasında yeni metodların tətbiqi barədə danışıb. Hidropon texnologiyalarından istifadənin əhəmiyyəti, onların tətbiqi haqqında şagirdləri məlumatlandırıb.

BDU mədəniyyət hüququ üzrə kadr hazırlığına başlayacaq

BDU və Türkiyənin Bayburt Universiteti arasında anlaşma memorandumu imzalanıb

BDU-nun 4 məzunu dördüncü “Yüksəliş” müsabiqəsinin qalibi olub