Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

Konfutsi İnstitutu “Maraqlı Çin dili və əlvan bahar” mövzusunda tədbir keçirib

12/04/2018

Bakı Dövlət Universitetinin nəzdindəki Konfutsi İnstitutunun Çin kalliqrafiyası və rəssamlığına həsr edilmiş “Maraqlı Çin dili və əlvan bahar” mövzusunda hazırladığı “Çin kağız kəsmə sənəti”, “Çin kalliqrafiyası” və “Pekin operasında qrimləmə” adlı üç hissədən ibarət tədbir keçirilib.

İnstitutun Çin tərəfdən direktoru Luo Syaoçjı tədbir iştirakçılarını salamlayaraq bildirib ki, baharın gəlişi ilə təbiət oyanır. Bu, ilin ən parlaq və əlvan mövsümüdür. Tədbirin məqsədi haqqında məlumat verən xanım LuoSyaoçjı hər kəs baharı Çin dili və qədim Çin incəsənəti vasitəsilə qarşılamağa dəvət edib.

Sonra tədbir iştirakçıları üç sərgi stendinə baş çəkib, ustad dərsləri zamanı yiyələndikləri təcrübəni nümayiş etdiriblər.

Konfutsi İnstitutunda, həmçinin “Çin mənim gözlərimlə” mövzusunda rəsm müsabiqəsi keçirilib. İnstitutun tələbələrinin əl işləri qonaqların böyük marağına səbəb olub.

AZƏRTAC

Akademik Abel Məhərrəmovun həmmüəllifi olduğu monoqrafiya Moskvada çap olunub

21/09/2018

Rusiyanın Xalqlar Dostluğu Universitetinin nümayəndə heyəti Jurnalistika fakültəsində olub

Rusiyanın Xalqlar Dostluğu Universiteti ilə Bakıdakı Rus mədəniyyət-informasiya mərkəzinin birgə təşkil etdiyi “Rəqəmsal dövrdə jurnalistikanın inkişaf tendensiyaları” adlı seminar çərçivəsində Bakıda səfərdə olan Rusiyanın Xalqlar Dostluğu Universitetinin nümayəndə heyəti Jurnalistika fakültəsində qonaq olublar.

BDU və UNİDA Gontor Anlaşma Memorandumu imzalayıb

BDU-nun rektoru İndoneziyanın Darussalam Gontor Universitetinin (UNİDA Gontor) rektoru, professor Amal Fəthullah və prorektor Həmid Fəhmi Zarkasi ilə görüşüb