Mexanika-riyaziyyat fakültəsində 3 ixtisas üzrə tələbə qəbulu aparılır

17/08/2022

Bakı Dövlət Universitetinin Mexanika-riyaziyyat fakültəsində 9 kafedra və 6 tədris laboratoriyası fəaliyyət göstərir. Laboratoriyalar müasir avadanlıqlarla təchiz olunub. Bakalavr pilləsində tələbələr II kursdan etibarən elmi-tədqiqat işlərinə cəlb olunurlar.

Fakültədə Riyazi analiz, Cəbr və həndəsə, Diferensial və inteqral tənliklər, Funksiyalar nəzəriyyəsi və funksional analiz, İdarəetmə nəzəriyyəsinin riyazi üsulları, Hesablama riyaziyyatı, Riyaziyyat və onun tədrisi metodikası, Nəzəri mexanika və bütöv mühit mexanikası, Ali riyaziyyat kafedraları fəaliyyət göstərir. Müxtəlif elmi istiqamətlər üzrə həmin kafedralarda elmi-tədqiqat işləri aparılır.

Bakalavriat səviyyəsində 3 ixtisas üzrə - riyaziyyat, riyaziyyat müəllimliyi və mexanika ixtisasları üzrə mütəxəsis hazırlığı həyata keçirilir.

Riyaziyyat ixtisası üzrə məzunlar fundamental bilik və bacarıqlar qazanmaqla riyaziyyat profilli elmi-tədqiqat institutlarında, ali məktəblərdə, bank sektorunda, sənaye və emal müəssisələrində, yüksək dəqiqlik tələb edən laboratoriyalarda, zavod və fabriklərdə proqramçı mütəxəssis və s. kimi işləyə bilərlər.

Riyaziyyat müəllimliyi ixtisası üzrə məzunlar ümumi orta təhsil müəssisələrində (məktəblər, liseylər və gimnaziyalar) Riyaziyyat fənni üzrə yüksək peşəkarlıqla tədris apara bilərlər.

Mexanika ixtisasının məzunları universitetlərdə, elmi-tədqiqat institutları və labaratoriyalarda, texnoparklarda, müdafiə sənayesi müəssisələrində, fabrik və zavodlarda, emal və sənaye müəssisələrində, inşaat sektorunu və  telekomnikasiya sistemlərini əhatə edən müəssisələrdə, neft şirkətlərində və s. işləyə bilərlər.

Fakültədə tədris Azərbaycan, rus və ingilis dillərində aparılır.

25/04/2024

BDU və Çinin Hefei Texnologiya Universiteti arasında əməkdaşlığın gücləndirilməsi müzakirə edilib