Misir Milli Kitabxanasının və Arxivlərin müdiri BDU tələbələri ilə görüşüb

26/09/2017

Misir Milli Kitabxanasının və Arxivlərin müdiri, Ayn Şəms Universitetinin İslam Arxeologiya şöbəsinin dosenti  Əhməd Seyyid Muhəmməd Şövki və Azərbaycanda Misir Mədəniyyət və Təhsil Əlaqələri Mərkəzinin müdiri Əhməd Sami Elaydi  Bakı Dövlət Universitetinin Kitabxanaçılıq-informasiya fakültəsində olub.

Tədbiri açan Əhməd Sami Elaydi  Misir və Azərbaycan arasında mədəni əlaqələrin yaranma tarixi, inkişafı, mədəniyyət sahəsində aparılan işlərdən danışıb, mədəni əlaqələrin daha da inkişaf etməsi istiqamətində  həyata keçiriləcək layihələr barədə məlumat verib.

Daha sonra Əhməd Seyyid Muhəmməd  Şövki BDU-da, o cümlədən adıçəkilən fakültədə olmasından məmnunluğunu ifadə edərək  rəhbərlik etdiyi Misir Milli Kitabxanasının fəaliyyətini əks etdirən təqdimatla çıxış edib. Sonda tələbələrin sualları cavablandırılıb.

Qeyd edək ki, tədbirdə fakültənin dekanı, dosent Azad Qurbanov və xarici tələbələrlə iş üzrə dekan Gülheyran Rəhimova daiştirak edib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 26 sentyabr 2017-ci il.

26/04/2024

25/04/2024