Məktəblilər BDU-nun Azərbaycanın Faydalı qazıntılar muzeyinə ekskursiya ediblər

14/12/2017

Xırdalan şəhər 1 nömrəli tam orta məktəbin 10e sinif şagirdləri məktəbin illik fəaliyyət planına uyğun olaraq “Coğrafiya aylığı” çərçivəsində Bakı Dövlət Universiteti Geologiya fakültəsinin Azərbaycanın Faydalı qazıntılar muzeyinə ekskursiya ediblər. Ekskursiyanın əsas məqsədi şagirdlərdə təhsilə, elmə olan marağı daha da artırmaq, onların müasir dünyagörüşlü şəxsiyyət kimi formalaşmasına və təfəkkürünün inkişafına təkan vermək, əldə edilmiş təcrübənin dərs zamanı tətbiqinə zəmin yaratmaqdır. Ekskursiya zamanı şagirdlər muzey ilə tanış olduqdan sonra onlara Geologiya fakültəsinin dekani, dosent Məhluqə Məmmədova fakültənin tarixi, bu günü və mövcud ixtisaslar barədə məlumat verib. Daha sonra Ümumi və tarixi geologiya kafedrasının müdiri, professor  Musa Məmmədov şagirdlərə faydalı qazıntı yataqlarının öyrənilməsi, formalaşma şəraiti və çıxarılması haqqında məlumat verib. 10e sinfinin rəhbəri şagirdlər üçün yaradılan yüksək şəraitə görə universitet və fakültə rəhbərliyinə təşəkkür edib.

Sonda şagirdlər muzeyin xatirə dəftərinə ürək sözlərini qeyd ediblər.

geology.bsu.edu.az

Düşmənin başını yaran yumruğumuz bizim birliyimizdir!

23/10/2020

BDU-nun Füzuli, Cəbrayıl və Zəngilan rayonundan olan professor-müəllim kollektivi Prezidentə müraciət edib

23/10/2020

Bakı Dövlət Universitetinin rektoru xarici ölkə universitetlərinə müraciət ünvanlayıb