21/01/2016

BDU-nun Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsinin Torpaqşünaslıq kafedrasının müdiri, akademik Q.Ş.Məmmədov, “Yerquruluşu və kadastr” kafedrasının müdiri, dosent T.N.Nizamzadə, dosentlər A.B.Cəfərov və A.S.Oruclu, həmçinin AMEA-nın uyğun sahələr üzrə mütəxəssislərinin kollektiv hazırladıqları “İngiliscə-rusca-azərbaycanca Torpaq kadastrı və torpaqdan istifadə terminləri lüğəti” nəşr edilib. Lüğət tərtib edilərkən torpaq kadastrı, torpaqdan istifadə, həmçinin torpaq bazarı və daşınmaz əmlakın qiymətləndirilməsi mə­sələlərini əhatə edən 6500-dən çox söz və söz birləşməsi toplan­ılıb. Lüğət ilk dəfə hazırlanmaqla Yerquruluşu, torpaq və şəhər kadastrı” və “Torpaqşünaslıq və aqrokimya” ixtisası üzrə təhsil alan tələbələr, doktorantlar, həmçinin  bu sahənin mütəxəsisləri  üçün nəzərdə tu­tul­ub.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 22 yanvar 2016-cı il.

Mehriban Əliyeva Füzuli, Cəbrayıl, Xocavənd, Zəngilan rayonlarının bir sıra kəndlərinin və Zəngilan şəhərinin işğaldan azad olunması münasibətilə xalqımızı təbrik edib

20/10/2020

Zəngilan şəhəri və rayonun 6 kəndi, Füzuli, Cəbrayıl, Xocavənd rayonlarının 18 kəndi işğaldan azad edilib

BDU-nun rektoru Elçin Babayev III Avrasiya forumunda iştirak edib