Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

OPTEK şirkətinin nümayəndələri BDU-da

13/03/2018

Bakı Dövlət Universitetinin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov OPTEK şirkətinin Azərbaycan və MDB təmsilçisi, “Carl Zeiss” şirkətinin direktoru Mişel Hubensak, şirkətin Rusiya və MDB üzrə baş meneceri Maksim İqelnik və OPTEK-in Azərbaycan nümayəndəliyinin direktoru Nataliya Həmzəyevanı qəbul edib. Rektor son illər Azərbaycanda prezident İlham Əliyevin məqsədyönlü siyasəti nəticəsində əldə olunan nailiyyətlərdən, o cümlədən elm-təhsil sahəsindəki uğurlu layihələrdən bəhs edib.

Bakı Dövlət Universiteti barədə məlumat verən rektor Abel Məhərrəmov  elm-təhsil istiqamətində uğurlu nəticələr əldə etmək üçün bu ali təhsil ocağının daha çox optik cihazlarla təmin olunmasının önəmindən bəhs edib. Rektor OPTEK şirkəti ilə uğurlu əməkdaşlıq əlaqələrinin qurulduğunu, yaxın vaxtlarda universitetin tərkibində fəaliyyətə başlayacaq Yüksək Texnologiyalar Mərkəzinin də maddi-texniki bazasının gücləndirildiyini, həmçinin buranın “Carl Zeiss” şirkətinin istehsal etdiyi optik cihazlarla təmin olunmasının nəzərdə tutulduğunu söyləyib.

Qonaqlar Bakı Dövlət Universitetinin elmi-tədqiqat laboratoriyalarının müasir avadanlıqlarla təchiz olunduğundan razılıqlarını bildirib, burada aparılan elmi-tədqiqat işlərini təqdirəlayiq hesab ediblər.

Görüşdə BDU-nun Xarici tələbələrlə iş üzrə dekanı Gülheyran Rəhimova, Fizika fakültəsinin dekanı, professor Məhəmmədəli Ramazanov, Biologiya fakültəsinin dekanı, professor Akif Quliyev, Biofizika və molekulyar biologiya kafedrasının müdiri, professor Ralfrid Həsənov iştirak edib.

Mətbuat və İnformasiya şöbəsi, 13 mart 2018-ci il.

Akademik Abel Məhərrəmovun həmmüəllifi olduğu monoqrafiya Moskvada çap olunub

21/09/2018

Rusiyanın Xalqlar Dostluğu Universitetinin nümayəndə heyəti Jurnalistika fakültəsində olub

Rusiyanın Xalqlar Dostluğu Universiteti ilə Bakıdakı Rus mədəniyyət-informasiya mərkəzinin birgə təşkil etdiyi “Rəqəmsal dövrdə jurnalistikanın inkişaf tendensiyaları” adlı seminar çərçivəsində Bakıda səfərdə olan Rusiyanın Xalqlar Dostluğu Universitetinin nümayəndə heyəti Jurnalistika fakültəsində qonaq olublar.

BDU və UNİDA Gontor Anlaşma Memorandumu imzalayıb

BDU-nun rektoru İndoneziyanın Darussalam Gontor Universitetinin (UNİDA Gontor) rektoru, professor Amal Fəthullah və prorektor Həmid Fəhmi Zarkasi ilə görüşüb