Pakistan İslam Respublikasının nümayəndə heyəti Bakı Dövlət Universitetində olub

10/02/2020

BDU-nun rektoru Elçin Babayev Pakistan İslam Respublikasından gələn nümayəndə heyətini qəbul edib.

Görüşdə Pakistan İslam Respublikasının Qlobal və Strateji Araşdırmalar Mərkəzinin icraçı direktoru Xalid Teymur Əkrəm, Kayde-Əzəm Universitetinin professoru, ictimai-siyasi təhlilçi Zəfər Navaz Jaspal, Mərkəzi Asiya ölkələri və Azərbaycan üzrə ekspert, təhlilçi-yazıçı Mahmud əl-Həssan Xan və digər rəsmi şəxslər iştirak edib.

BDU-nun rektoru Elçin Babayev  Azərbaycan və Pakistan arasındakı mövcud ikitərəfli əlaqələrin, həmçinin yüksək səviyyəli qarşılıqlı görüşlərin hər iki ölkənin müxtəlif sahələrində inkişafa müsbət təsirindən, həmçinin təhsil istiqamətində görülən işlərin əhəmiyyətindən danışıb.

Pakistan İslam Respublikasının Azərbaycan Respublikasının müstəqilliyini ilk tanıyan dövlətlərdən biri olduğunu vurğulayan Qlobal və Strateji Araşdırmalar Mərkəzinin icraçı direktoru Xalid Teymur Əkrəm iki ölkə arasındakı əlaqələrin mədəni irs, qlobal və regional məsələlərlə bağlı göstərdikləri birgə münasibət və beynəlxalq forumlarda əməkdaşlıqla xarakterizə olunduğunu diqqətə çatdırıb.

Daha sonra qurumlararası münasibətlər kontekstində gələcək əməkdaşlıq əlaqələri və perspektivləri müzakirə edilib.

Xarici qonaqlara Universitetin fəaliyyəti, son illər görülən işlər, həyata keçirilən layihələr və proqramlar barəsində məlumat verilib. Kayde-Əzəm Universiteti ilə birgə tədbirlərin keçirilməsi, tədqiqatların aparılması, tələbə-müəllim mübadiləsinin həyata keçirilməsi kimi məsələlər müzakirə olunub.

BDU-da icbari tibbi sığorta ilə bağlı təqdimat keçirilib

BDU-da İcbari Tibbi Sığorta üzrə Dövlət Agentliyinin Marketinq və İctimaiyyətlə Əlaqələr Departamentinin rəhbəri Aynurə Əhmədova Universitetin müəllim və tələbələri qarşısında təqdimatla çıxış edib
27/02/2020

Tələbələrə “ActInSpace” yarışması haqqında məlumat verilib