Professor Mehdi Kazımovın 60 illik yubileyi münasibəti ilə tədbir keçirilib - VİDEO

29/09/2014

Bakı Dövlət Universitetində Şərqşünaslıq fakültəsinin İran filologiyası kafedrasının müdiri, professor Mehdi Kazımovın 60 illik yubileyi münasibəti ilə tədbir keçirilib. Yubiley mərasimi BDU-nun yeni istifadəyə verilmiş oxu zalında keçirilib. Tədbiri giriş sözü ilə universitetin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov açıb. Rektor çıxışında Mehdi Kazımovun farsdilli ədəbiyyat, müqayisəli ədəbiyyatşünaslıq, nizamişünaslıq, mənbəşünaslıq sahələrində tanınmış və aparıcı mütəxəssislərdən biri olduğunu qeyd edib və onun 11 kitab, 130-a yaxın elmi məqalənin müəllifi olduğunu, dəfələrlə Rusiyada, Türkiyədə, İranda, Şimali Kiprdə, keçmiş SSRİ-nin bütün şərqşünaslıq mərkəzlərində keçirilmiş elmi konfrans və simpoziumlarda məruzələrlə çıxış etdiyini bildirib. Sonra rektor professor M.Kazımovu fəxri fərmanla təltif edib.

Tədbirdə həmçinin  Şərqşünaslıq fakültəsinin dekanı, dosent Elxan Əzizov, akademik Vasim Məmmədəliyev, AMEA-nın Şərqşünaslıq İnstitutunun direktoru Gövhər Baxşəliyeva, İran İslam Respublikasının Azərbaycandakı səfirliyinin Mədəniyyət mərkəzinin müdiri İbrahim İbrahimi, AMEA-nın dilçilik İnstitutunun direktoru Tofiq Hacıyev, Türk filologiyası kafedrasının müdiri Rüfət Rüstəmov, Şərqşünaslıq fakültəsinin dekan müavini Cavanşir Məmmədzadə iştirak ediblər.

Mətbuat və informasiya şöbəsi,  29 sentyabr 2014-cü il.

Görkəmli alim, yazıçı və pedaqoq Mir Cəlal Paşayevin anadan olmasından 116 il ötür

26/04/2024

XİN-in mətbuat katibi Ayxan Hacızadə BDU-nun Jurnalistika fakültəsində qonaq olub

26/04/2024