Qahirə Universitetinin professoru Şərqşünaslıq fakültəsində mühazirə oxuyub

31/01/2017

Misir Ərəb Respublikasının Qahirə Universitetinin professoru, tanınmış ədəbiyyatşünas Əhməd Dərviş Şərqşünaslıq fakültəsində olub. Misirli qonaqlar dekan, professor Elxan Əzizov, Ərəb filologiyası kafedrasının professor-müəllim heyəti və ərəb ölkələri üzrə regionşünaslıq ixtisasının tələbələri ilə görüşüb. Professor Elxan Əzizov Əhməd Dərvişin elmi-pedaqoji fəaliyyəti, elmi əsərləri, ərəb ədəbiyyatşünaslığına dair apardığı araşdırmalar haqqında məlumat verib. Daha sonra misirli ədəbiyyatşünasın ərəb ədəbiyyatının dövrləri və əsas nəzəri məsələləri barədə məzmunlu məruzəsi dinlənilib. Görüş azərbaycanlı ərəbşünasların fikir mübadiləsi və tələbələrin sualları ilə yekunlaşıb.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 31 yanvar 2017-ci il.

Ramazan və biz

Ramazan Bayramınız mübarək!
24/05/2020

Prezident İlham Əliyev Ramazan bayramı münasibətilə Azərbaycan xalqını təbrik edib

Ramazan bayramı münasibətilə Azərbaycan xalqına təbrik
23/05/2020

BDU Elmi Şurasının onlayn iclası keçirilib

Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) Elmi Şurasının onlayn iclası keçirilib.
23/05/2020