Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

İran İslam Respublikasının Azərbaycandakı səfiri BDU-nun professorunu təbrik edib

05/10/2018

İran İslam Respublikasının ölkəmizdəki səfiri Cavad Cahangirzadə və səfirliyin əməkdaşları Bakı Dövlət Universitetinin Şərqşünaslıq fakültəsinin İran filologiyası kafedrasının professoru Təhminə Rüstəmovanı elmi-pedaqoji fəaliyyətinin 64 illiyi, həmçinin 5 Oktyabr – Beynəlxalq Müəllimlər Günü münasibətilə təbrik ediblər.

Professor T.Rüstəmova onu evində ziyarət edən qonaqlara təşəkkür edib, ömür yolu, elmi-pedaqoji fəaliyyəti barədə məlumat verərək onları zəngin kitabxanası ilə tanış edib. Səfir Cavad Cahangirzadə Azərbaycanda fars dilinin tədrisində və tədqiqində, şərqşünas filoloq və tərcüməçilərin yetişməsində, dərslik və dərs vəsaitlərinin tərtib olunmasında çox böyük xidmətləri olan professorun məhsuldar əməyini yüksək qiymətləndirib. Sonda professor Təhminə Rüstəmovaya səfirliyin “Fəxri Fərman”ı və xatirə hədiyyəsi təqdim olunub.

Qeyd edək ki, görüşdə Şərqşünaslıq fakültəsinin dekan müavini Cavanşir Məmmədzadə  də iştirak edib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 05 oktyabr 2018-ci il.

BDU-da Tvinninq layihəsinin rəhbərləri ilə görüş keçirilib

BDU-nun rektoru vəzifəsini icra edən, təhsil nazirinin müavini Firudin Qurbanov “Azərbaycanda ali təhsilin gücləndirilməsinə dəstək” Tvinninq layihəsinin rəhbərləri olan Fransa, Litva və Latviyadan olan ekspertlərlə görüşüb
21/02/2019

Türkiyə-Azərbaycan parlamentlərarası dostluq qrupunun nümayəndələri ilə BDU-da görüş keçirilib