Rektor Abel Məhərrəmov Latviya səfirini qəbul edib

03/05/2011

Bu gün Bakı Dövlət Universitetinin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov Latviyanın Azərbaycandakı fövqəladə və səlahiyyətli səfiri Hardis Baumanisi qəbul edib. BDU-nun yaranma və inkişaf tarixindən, beynəlxalq əlaqələrindən bəhs edən rektor Latviyanın ali təhsil ocaqları ilə əməkdaşlığa xüsusi önəm verməsindən, universitetlərin daha sıx və səmərəli fəaliyyət göstərmələri üçün birgə proqram və layihələrdən, tələbə-müəllim mübadiləsinin mümkünlüyündən danışıb.

1921-ci ildə Latviyanın müstəqillik qazandığı vaxt Azərbaycanın ilk olaraq Latviya xalqını bu münasibətlə təbrik etdiyini xatırladan səfir Hardis Baumanisi Azərbaycan və Latviya dövlətləri arasında sıx əlaqələrin olduğunu bildirib. Latviya Dövlət Universitetinin BDU ilə oxşar tarixinin olduğunu, onun da 1919-cu ildə yarandığını bildirən səfir Azərbaycan universitetləri, xüsusən Bakı Dövlət Universiteti ilə əməkdaşlıqda maraqlı olduqlarını qeyd edib.

BDU-da bir sıra mərkəzlərin olduğunu xatırladan rektor Abel Məhərrəmov gələcəkdə Baltik mərkəzinin də açılacağını diqqətə çatdırıb.

Qeyd edək ki, bu ilin sentyabr-oktyabr aylarında Latviya Dövlət Universitetinin rektoru Martsis Auzenişin BDU-ya səfəri olacaq. Səfər zamanı iki universitet arasında anlaşma protokolu imzalanacaq.

Qarşılıqlı maraq kəsb edən digər məsələlərin də müzakirə edildiyi görüş qonağın universitetlə tanış olaraq yüksək təəssüratla ayrılması ilə başa çatıb.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 03 may 2011-ci il.

Görkəmli alim, yazıçı və pedaqoq Mir Cəlal Paşayevin anadan olmasından 116 il ötür

26/04/2024

XİN-in mətbuat katibi Ayxan Hacızadə BDU-nun Jurnalistika fakültəsində qonaq olub

26/04/2024