Rektor BDU-nun vyetnamlı məzunlarını 100 illik yubileyə dəvət etdi

04/09/2019

Bakı Dövlət Universitetində (BDU) müxtəlif illərdə bu ali təhsil ocağının hüquq, fizika, riyaziyyat, şərqşünaslıq, biologiya fakültələrini bitirən vyetnamlı məzunlarla görüş keçirilib.

Rektor Elçin Babayev Azərbaycan və Vyetnam arasında dostluq münasibətlərinin hələ Sovet İttifaqı dövründə qurulduğunu, əməkdaşlığın uğurla davam etdirildiyini bildirib. E.Babayev iki ölkə arasında əlaqələrin inkişafında və daha da möhkəmlənməsində Azərbaycan ali təhsil ocaqlarının, xüsusilə, Bakı Dövlət Universitetinin vyetnamlı məzunlarının böyük rol oynadığını vurğulayıb.

BDU-nun vyetnamlı məzunlarının hazırda Vyetnam Milli Assambleyasında, o cümlədən müxtəlif dövlət qurumlarında, təhsil ocaqlarında, elm və araşdırma mərkəzlərində, habelə özəl sektorda çalışdıqlarını xatırladan rektor Azərbaycanın Vyetnamla bütün sahələr üzrə əməkdaşlığın inkişafına önəm verdiyini qeyd edərək, təhsil sahəsində tarixən mövcud olan uğurlu əlaqələrin davam etdirilməsinin vacibliyini diqqətə çatdırıb.

BDU-nun 100 illik yubileyinin dövlət səviyyəsində qeyd ediləcəyini bildirən rektor vyetnamlı məzunları yubileyə və həmin günlərdə keçiriləcək məzunlar forumuna dəvət edib.

BDU-nun Fizika fakültəsinin 1979-cu il məzunu, nümayəndə heyətinin rəhbəri  Nguyen Hoai Chau doğma universitetdə olmalarından məmnunluğunu ifadə edərək, artıq 30 ildir ki, hər il BDU-nun təsis edildiyi 1 sentyabr tarixində Azərbaycan ali təhsil ocaqlarının digər vyetnamlı məzunları ilə birlikdə bu əlamətdar günü qeyd etdiklərini bildirib.

Ötən əsrin 70-80-ci illərdə Vyetnamdan böyük bir ziyalı təbəqəsinin məhz respublikamızda təhsil almasını yüksək qiymətləndirən vyetnamlı məzunların müəllimləri bu dostluğun əsasında hələ SSRİ vaxtında Vyetnama səfər edən ümummilli lider Heydər Əliyevin xidmətlərini qeyd edib, məzunların öz doğma universitetlərini hər zaman xatırladıqlarını, müntəzəm olaraq ziyarət etdiklərini bildiriblər.

Məzunlar təhsil aldıqları fakültələrdə, dərs keçdikləri auditoriyalarda, laboratoriyalarda olub, universitetin inkişafından məmnun olduqlarını bildiriblər.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 4 sentyabr 2019-cu il.

KIV-də yayımlananlar

Abdus Salam adına Beynəlxalq Nəzəri Fizika Mərkəzinin direktoru professor Fernando Quevedo Bakı Dövlət Universitetinə rəsmi səfərə gəlib

İtaliyanın Triest şəhərində yerləşən Abdus Salam adına Beynəlxalq Nəzəri Fizika Mərkəzinin (ICTP) direktoru, elementar zərrəciklər və yüksək enerjilər fizikası sahəsində tanınmış nəzəriyyəçi-alim, Kembric Universitetinin professoru Fernando Quevedo BDU-ya rəsmi səfərə  gəlib
20/09/2019