Rektor professoru təbrik edib

28/06/2016

Bakı Dövlət Universitetinin Fizika fakültəsinin Fiziki elektronika kafedrasının professoru Şahlar Əsgərovun 75 yaşı tamam olub. Yubiley münasibətilə universitetin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov professor Şahlar Əsgərovu təbrik edib, ona uzunmüddətli elmi-pedaqoji və maarifçilik fəaliyyətinə görə təşəkkür edib. Təbrik etmə mərasimində Elm və innovasiyalar üzrə prorektor, AMEA-nın müxbir üzvü Aydın Kazımzadə və Fizika fakültəsinin dekanı, professorMəhəmmədəli Ramazanov da iştirak ediblər.

Həm alim, müəllim, həm də ictimai xadim kimi daim səmərəli fəaliyyət göstərən professor Şahlar Əsgərov bütün həyatını fizika elminə həsr edib, müəllifi olduğu bir neçə istiqamət üzrə elmi məktəblər yaradıb. Şahlar Əsgərov 200-dən çox elmi, 700-dən artıq publisistik məqalənin, 11 kitabın, 3 monoqrafiyanın, nümuzmatika, kriminalistika və tətbiqi incəsənət sahələrində ixtira və patentləri müəllifidir.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 28 iyun 2016-cı il.

BDU-nun kollektivi Ümummilli Lider Heydər Əliyevin məzarını ziyarət edib

12 dekabr tarixi ölkəmizdə müstəqil Azərbaycan dövlətinin memarı və qurucusu, xalqımızın Ümummilli Lideri Heydər Əliyevin anım günü kimi qeyd olunur
12/12/2019

BDU-da Ulu Öndər Heydər Əliyevin irsinə həsr olunan silsilə mühazirələr dinləniləcək