Rektor professoru təbrik edib

28/06/2016

Bakı Dövlət Universitetinin Fizika fakültəsinin Fiziki elektronika kafedrasının professoru Şahlar Əsgərovun 75 yaşı tamam olub. Yubiley münasibətilə universitetin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov professor Şahlar Əsgərovu təbrik edib, ona uzunmüddətli elmi-pedaqoji və maarifçilik fəaliyyətinə görə təşəkkür edib. Təbrik etmə mərasimində Elm və innovasiyalar üzrə prorektor, AMEA-nın müxbir üzvü Aydın Kazımzadə və Fizika fakültəsinin dekanı, professorMəhəmmədəli Ramazanov da iştirak ediblər.

Həm alim, müəllim, həm də ictimai xadim kimi daim səmərəli fəaliyyət göstərən professor Şahlar Əsgərov bütün həyatını fizika elminə həsr edib, müəllifi olduğu bir neçə istiqamət üzrə elmi məktəblər yaradıb. Şahlar Əsgərov 200-dən çox elmi, 700-dən artıq publisistik məqalənin, 11 kitabın, 3 monoqrafiyanın, nümuzmatika, kriminalistika və tətbiqi incəsənət sahələrində ixtira və patentləri müəllifidir.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 28 iyun 2016-cı il.

BDU-da tanınmış jurnalist, yazıçı-publisist Bahəddin Həzi ilə görüş

24/04/2024

BDU tələbələri üçün təlim: “Ailə milli-mənəvi dəyərlərin əsas daşıyıcısı kimi”

BDU tələbələri Heydər Əliyev Mərkəzini ziyarət ediblər