Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

Rektor “Sabahın alimləri”ni qəbul edib

09/03/2018

Bakı Dövlət Universitetinin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov “Gənc istedadlar” liseyinin “Sabahın alimləri” 7-ci Respublika müsabiqəsində iştirak edən qaliblərini qəbul edib, onları təbrik edərək uğurlar arzulayıb.
Qeyd edək ki, şagirdlərdən Tofiq Əliyev və İsmayıl Eyyub 1-ci, Vəfa Babanlı, Tural Kazımlı, Elşad Məmmədov, Banuçiçək Qəhrəmanlı, Rəvan Axundov, Uğur Ələkbərli, Xəqani Qasımov, Əmiraslan Cabbarov 2-ci, İsmayıl Məmmədli, Maqsud Mirzəzadə, Zəhra Allahverdi, Şükufə Bayramova, Emin Cəfərli 3-cü yerə layiq görülüblər.
2012-ci ildən keçirilən adıçəkilən müsabiqənin məqsədi şagirdləri elmə sövq etmək və onlara tədqiqat aparmaq bacarığını aşılamaqdır. “Gənc istedadlar” liseyinin şagirdləri “Sabahın alimləri” müsabiqəsində hər zaman uğurla iştirak ediblər. Müsabiqədə 1-ci yerə layiq görülmüş şagirdlərdən 8 nəfəri müxtəlif vaxtlarda ABŞ-da keçirilən “Sabahın alimləri” beynəlxalq müsabiqəsində  respublikamızı təmsil ediblər. Onu da qeyd edək ki, müxtəlif  illərdə müsabiqə qalibi olmuş şagirdlərin əksəriyyəti xarici ölkələrin nüfuzlu universitetlərində təhsillərini davam etdirirlər.
Mətbuat və informasiya şöbəsi, 09 mart 2018-ci il.

Akademik Abel Məhərrəmovun həmmüəllifi olduğu monoqrafiya Moskvada çap olunub

21/09/2018

Rusiyanın Xalqlar Dostluğu Universitetinin nümayəndə heyəti Jurnalistika fakültəsində olub

Rusiyanın Xalqlar Dostluğu Universiteti ilə Bakıdakı Rus mədəniyyət-informasiya mərkəzinin birgə təşkil etdiyi “Rəqəmsal dövrdə jurnalistikanın inkişaf tendensiyaları” adlı seminar çərçivəsində Bakıda səfərdə olan Rusiyanın Xalqlar Dostluğu Universitetinin nümayəndə heyəti Jurnalistika fakültəsində qonaq olublar.

BDU və UNİDA Gontor Anlaşma Memorandumu imzalayıb

BDU-nun rektoru İndoneziyanın Darussalam Gontor Universitetinin (UNİDA Gontor) rektoru, professor Amal Fəthullah və prorektor Həmid Fəhmi Zarkasi ilə görüşüb