Rektor “Sabahın alimləri”ni qəbul edib

09/03/2018

Bakı Dövlət Universitetinin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov “Gənc istedadlar” liseyinin “Sabahın alimləri” 7-ci Respublika müsabiqəsində iştirak edən qaliblərini qəbul edib, onları təbrik edərək uğurlar arzulayıb.
Qeyd edək ki, şagirdlərdən Tofiq Əliyev və İsmayıl Eyyub 1-ci, Vəfa Babanlı, Tural Kazımlı, Elşad Məmmədov, Banuçiçək Qəhrəmanlı, Rəvan Axundov, Uğur Ələkbərli, Xəqani Qasımov, Əmiraslan Cabbarov 2-ci, İsmayıl Məmmədli, Maqsud Mirzəzadə, Zəhra Allahverdi, Şükufə Bayramova, Emin Cəfərli 3-cü yerə layiq görülüblər.
2012-ci ildən keçirilən adıçəkilən müsabiqənin məqsədi şagirdləri elmə sövq etmək və onlara tədqiqat aparmaq bacarığını aşılamaqdır. “Gənc istedadlar” liseyinin şagirdləri “Sabahın alimləri” müsabiqəsində hər zaman uğurla iştirak ediblər. Müsabiqədə 1-ci yerə layiq görülmüş şagirdlərdən 8 nəfəri müxtəlif vaxtlarda ABŞ-da keçirilən “Sabahın alimləri” beynəlxalq müsabiqəsində  respublikamızı təmsil ediblər. Onu da qeyd edək ki, müxtəlif  illərdə müsabiqə qalibi olmuş şagirdlərin əksəriyyəti xarici ölkələrin nüfuzlu universitetlərində təhsillərini davam etdirirlər.
Mətbuat və informasiya şöbəsi, 09 mart 2018-ci il.

BDU tələbələri arasında “Ekologiya hüququ” adlı məqalə müsabiqəsi elan edilir

BDU-da “I Gənc mədəniyyət müxbirləri məktəbi” layihəsinə start verilib