Rektor xaricdə təhsil almış mütəxəssislərlə görüşdü

16/04/2011

Bakı Dövlət Universitetinin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov Amerikanın və Avropanın ən qabaqcıl universitetlərində magistr və doktor dərəcəsi almış 25-ə yaxın mütəxəssislə görüşüb. Bu görüşə xüsusi əhəmiyyət verdiyini deyən rektorun sözlərindən məlum olub ki, artıq bir neçə ildir ki, universitetin bəzi fakültələrinin bakalavr və magistr pilləsində ingilisdilli qruplar fəaliyyət göstərir. Həmin qruplarda təhsil alan tələbələrin bilik səviyyələrini daha da artırmaq, beynəlxalq aləmə çıxışlarını təmin etmək məqsədilə xaricdə təhsil almış bir neçə mütəxəssis Sosiologiya, Hüquq, Filologiya, Biologiya fakültələrində tədris prosesinə cəlb olunublar. Rektor həmin mütəxəssislərin sayını artırmaq barədə düşündüklərini, işlə təmin etdikləri gənc kadrların hazırlıq səviyyəsindən, tədris etdikləri dərslərin keyfiyyətindən razı qaldığını da görüş iştirakçılarını diqqətinə çatdırıb.

Gənc mütəxəssislərin fikir mübadiləsi ilə davam edən görüşdə tələbələrin xarici təşkilatlarda təcrübə keçmələri və digər mühüm məsələlər müzakirə olunub. Rektor bildirib ki, irəli sürülən bütün məntiqli təkliflər reallaşdırılacaq və tədrisin keyfiyyətinin artırılması üçün onlara dəstək veriləcək.

Mətbuat və İnformasiya şöbəsi, 16 aprel 2011-ci il.

BDU tələbələri arasında “Ekologiya hüququ” adlı məqalə müsabiqəsi elan edilir

BDU-da “I Gənc mədəniyyət müxbirləri məktəbi” layihəsinə start verilib